-2 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

A döntés..

Dátum:

Megosztás:

Nagyon fontos, hogy tudatában legyünk annak, hogyan befolyásolhatja az AI a döntéseinket.

kihve09a
Kép forrása

Az AI képes arra, hogy mélyrehatóan megvizsgálja és értelmezze a felhasználók viselkedését és preferenciáit az interneten, és ennek köszönhetően a hirdetések egyre inkább személyre szabottá válnak.

Az AI és robotok által vezérelt hirdetések képesek arra, hogy olyan hirdetéseket jelenítsenek meg, amelyek valamilyen érzelmi reakciót váltanak ki, legyen az boldogság, nosztalgia vagy éppen félelem.

Ez a módszer arra épül, hogy az érzelmek erős hatással vannak a döntéshozatalra, és könnyen befolyásolhatják a vásárlási vagy cselekvési szokásainkat. Ezért fontos, hogy kritikusak legyünk az AI által generált hirdetésekkel szemben, és tudatosan hozzuk meg döntéseinket. 

h0kgyq2a
Kép forrása

Azonban at Al nemcsak arra képes, hogy befolyásolja a kialakítandó hirdetési szokásainkat, hanem gyakorlatilag mindenre, akár az életünk gyökeres megváltoztatására is!

Nézzük tehát, hogy valójában mire képes az Al:

Az mesterséges intelligencia (AI) képes utánozni az emberi elme problémamegoldó és döntéshozó képességeit.

Az AI a számítógépek és gépek segítségével képes problémákat megoldani, ami magában foglalja a gépi tanulás és a mély tanulás területeit is.

Az AI algoritmusokat használ, amelyek szakértői rendszereket hoznak létre, amelyek előrejelzéseket vagy osztályozásokat végeznek az adatbemenet alapján.

Az AI alkalmazásai széles körben elterjedtek az iparban, a kormányzatban és a tudományban.

rjcpr19q
Kép forrása

Néhány magas szintű alkalmazás a következőket tartalmazza: fejlett webkereső motorok (például a Google Keresés), ajánló rendszerek (amelyeket például a YouTube, az Amazon és a Netflix használ), az emberi beszéd megértése (például a Siri és az Alexa), az önvezető autók (például a Waymo), generatív vagy kreatív eszközök (ChatGPT és AI művészet) és a stratégiai játékok legmagasabb szintjén való versenyzés (például a sakk és a Go).

Az AI képes arra is, hogy algoritmusokat és gépi tanulást használjon ahhoz, hogy megjósolja, melyik hirdetési stratégia fogja a legjobban elérni a célközönséget, és melyik fogja a legnagyobb konverziót eredményezni.

Ez lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy pénzüket hatékonyabban költsék el hirdetéseikre.

4fwrf9uq
Kép forrása

Az AI és a gépi tanulás (ML) megváltoztatja azt, ahogyan a társadalom gazdasági és nemzeti biztonsági kihívásokkal és lehetőségekkel foglalkozik.

Alkalmazásai közé tartozik a genomika, a kép- és videofeldolgozás, az anyagok, a természetes nyelvfeldolgozás, a robotika, a vezeték nélküli spektrumfigyelés és még sok más.

Források: 1ibm.com, wikipedia.org, nist.gov

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...

Egyenlőre gyógyíthatatlan, gyulladásos betegség terjed Magyarországon, sok a beteg gyerek is

Az elmúlt húsz évben drasztikusan emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedők száma. Hazánkban mintegy 60 ezer beteget tartanak...

Életben lévő magyar túszról érkezett információ az izraeli hatóságoktól – videó

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, ami szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van...

Az Atlético Madrid, a Lazio, a Dortmund és a Barcelona is továbbjutott

A Manchester City kétgólos hátrányból fordítva biztosította csoportelsőségét, korábban továbbjutott már abból a csoportból az RB Leipzig is....