1.7 C
Budapest
2023. december. 12. kedd

A háború felőrölte az ukrán gyermekek idegrendszerét, sorban ugrálnak ki a toronyházakból, de van más magyarázat is..

Dátum:

Megosztás:

Úgy megnőtt a halálesetek száma az ukrán tinédzserek közt, hogy sokan összefüggésre gyanakszanak: az ismert előzmény a Kék Bálna nevű gyilkos játék.

Az öngyilkosságokat vizsgáló nyomozók szerint a nehéz körülményeken kívül nincs összefüggés.

Riadalmat okoz a háborús Ukrajnában, hogy októberben csak Kijevben öt gyermek vetett véget az életének, Krivij Rihben pedig három öngyilkosság történt. Sokan félnek az összefüggéstől, emlékezve a néhány évvel ezelőtti Kék Bálna nevű gyilkos játékra.

Famous,Independence,Square,(maidan,Nezalezhnosti),In,Kiev,,Ukraine
Famous Independence Square (Maidan Nezalezhnosti) in Kiev, Ukraine
Fotó: Shutterstock

A jelenlegi öngyilkossági hullám az ukrajnai gyerekek közt október 2-án kezdődött: lapunk is beszámolt róla, hogy egy testvérpár Kijev Dnyipro kerületében élőben közvetítette a saját halálát. A 18 éves fiú és 17 éves húga egy kijevi épület 24. emeletéről ugrott ki, és öngyilkosságukat Telegram-csatornájukon közvetítették.

Egy héttel később egy 17 és egy 18 éves lány holttestére bukkantak Kijevben, akik szintén egy toronyházból estek ki: egy befejezetlen épület 26. emeletéről zuhantak le, és a telefonjukban szüleiknek címzett búcsúüzeneteket találtak – írta a Kárpáti Igaz Szó.

Október 15-én egy 12 éves lány holttestére bukkantak Kijev Obolonyi kerületében, a jelentések szerint ő a 22. emeletről ugrott ki. Látható, hogy vannak hasonlóságok az esetek közt. Október 21-én Munkácson végzett magával egy 17 éves fiatal: ő a vasúti hídról ugrott le – írta meg szintén a kiszo.net. Súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de már nem tudták megmenteni az életét. A fiatalember a háború sújtotta Kramatorszk városából települt át Kárpátaljára, és korábban többször is orvosi segítséget igényelt mentális betegségének leküzdésére.

Halálosztagokat feltételeztek sokan a lap szerint

A közösségi oldalakon a Kék Bálna nevű végzetes internetes játékra emlékezve sokan azt vetették fel, hogy az úgynevezett halálosztagok léphettek újra működésbe. Annak a hullámnak világszerte több mint száz áldozata volt, egy jászvásári iskolában például öt diák megpróbálta megfojtani magát, egy feketehalomi fiú pedig felakasztotta magát az erdőben a „mentora” parancsára.  

A kijevi rendőrség nyomozásaiból azonban nem ez derült ki, szerintük nincsen összefüggés a tragédiák között, és a fiatalokat a családjuk nehéz életkörülményei indították a végzetes lépésre. 

Az öngyilkosság megelőzése lehetséges, és segítséget is kaphatunk hozzá.

Forrás nyomán

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...