20 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

A homeopátia egy sarlatánság, vagy esetleg van benne valami?

Dátum:

Megosztás:

Nem akarunk mi is egy olyan vitába beszállni, ami már évtizedek – ha nem évszázadok – óta tart, és mind az ellenzői, mind a támogatói olyasmikkel érvelnek, amit a másik tábor talán nem is ért. Mi csak egy egyszerű kísérletet szeretnénk ismertetni, hátha segít legalább megérteni a csatában felmerülő kérdéseket!

De hogy ide eljussunk, néhány kinyilatkoztatást azért nem árt felsorolni azok közül, amik a kísérlet végrehajtása után jöttek napvilágra. Ezesetben legalább arra nem lehet hivatkozni, hogy ja, ezt akkor még nem tudta az emberiség!

Sőt, a kísérlet előtt már vagy 60 évvel jöttek ki olyan cikkek, könyvek, amik tudása nem lett volna haszontalan. Amennyiben a hasznot szellemileg értjük, és nem a pénzzel próbáljuk megmagyarázni.

Fogjunk hozzá!

INDEX, 2020.07.06.: Nagy pofont kapott a homeopátia, de túl fogja élni

Már rengetegszer bemutattuk, hogy a homeopátia nem gyógyító eljárás, hanem a tudománnyal és a józan ésszel összeegyeztethetetlen zagyvaság, aminek a placebo effekt ad csak hatást.

HÁZIPATIKA, 2022.08.10.:  Mandl József akadémikus, az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) elnöke elmondta: a tudománynak meghatározott, igen szigorú módszerei és rendszerei vannak, ezekbe a homeopátia nem illeszthető be. A homeopátiás szerek nem felelnek meg a bizonyítékokon alapuló orvoslás kritériumainak. „Lehetnek különböző hipotézisek, elméletek, de mindent bizonyítani kell. Erről szól a tudomány, erre szeretnénk felhívni a figyelmet”

ORIGO 2015.04.23.:

Egy újabb átfogó ausztrál kutatás sokadjára állapította meg, hogy a homeopátiának nincsenek tudományos alapjai. A homeopátia évszázadok óta létező áltudomány, amely azt állítja, hogy különféle betegségeket gyógyít olyan anyagokkal, amelyeket addig hígítottak, hogy nincs benne hatóanyag. A homeopátia hívei azt állítják, hogy csodálatos gyógyító ereje van, de egyre több bizonyíték utal ennek ellenkezőjére. A Science and Engineering Ethics folyóiratban megjelent tanulmány szerint a homeopátiás szerek hamisságokon és megdöntött elméleteken alapulnak. A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy „a homeopátia egy példa arra, hogy az irracionális hiedelmek milyen legyengítő orvosi gyakorlatokhoz vezethetnek.”

INDEX 2017.09.20.: Európa döntött: a homeopátia hülyeség

„A homeopátia alapelvei ellentmondanak a fizika és a kémia törvényeinek, és soha nem jelent meg egyetlen valódi bizonyíték sem, ami igazolná a homeopátiás gyógymódok hatékonyságát” – állapítja meg friss állásfoglalásában az EU tudományos akadémiáinak közös szervezete. Egyetlenegy betegség esetében sincs masszív, kísérletileg megismételhető bizonyíték arra, hogy a homeopátia működne; amikor a homeopátiás szerek után javul a beteg állapota, az egyszerűen a placebohatásnak tulajdonítható – teszi világossá az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete, az EASAC.

És ez így megy vég nélkül! Ha valakinek más véleménye lenne, azt csak a haszonvágy vezérli, ellentétben a tiszta tudományos alapokon működő gyógyszeriparral!

Azokban az SMS-ekben amit mostanában sokan keresnének, csak sajnos eltűntek az EU vezető mobiljáról, nyilván hatásmechanizmusokról és tudományos igazságokról volt szó, semmi alapunk feltételezni, hogy szerepeltek benne olyan ocsmány rövidítések, mint USD vagy EUR!

Hogy minek akkor egy kísérletet előcibálni, azt a következő homeopátiás cikkből remélem megértjük!

Montvai György

SKYTING MAGAZIN

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...