18.4 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

A kettős állampolgársággal rendelkező magyarok listáját követelte az Egyesült Államok

Dátum:

Megosztás:

Az Amerikai Egyesült Államok a kettős állampolgársággal rendelkező külhoni magyarok adatait követelte Magyarországtól

– közölte a Belügyminisztérium. Tájékoztatásuk szerint „Magyarország ezt nem adja ki senkinek, mert a külhoni magyarok biztonsága a tét.”

Ezért áll most bosszút a magyarokon Joe Biden elnök úr kormánya

– tették hozzá.

Felmerül a kérdés, hogy miért van szüksége az amerikaiaknak a kettős állampolgárok listájára? Lapunk információi szerint Washingtont az zavarta, hogy a kettős állampolgárságnak hála más országok állampolgárai is vízummentesen utazhattak az Egyesült Államokba.

Úgy tudjuk, hogy elsősorban az Európai Unión kívüli országok, tehát főként a kárpátaljai és vajdasági magyarok adatait akarták megszerezni.

Előre figyelmeztettek is, hogy ha nem adjuk ki a listát, eltörlik a kedvezményeket – de a magyar kormány nem engedett a nyomásnak.

A külhoni magyarok nem először kerültek az Egyesült Államok célkeresztjébe. Már tavaly januárban – egyébként a döntés már korábban megszületett, csak a kornavírus-járvány miatt késett – bevezettek egy olyan szigorítást, hogy vízumot kell igényelnie minden olyan magyar állampolgárnak, aki Magyarország jelenlegi határain kívül született. Már ez a lépés is egyértelműen a kettős állampolgársággal rendelkező külhoni magyarokat célozta, de olyanok is áldozatává váltak, akik valamilyen okból külföldön látták meg a napvilágot.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége kedden jelentette be, hogy a magyar útlevéllel rendelkező személyek az Utazási Engedélyt Jóváhagyó Elektronikus Rendszeren (ESTA) keresztül igényelt utazási engedély érvényességi ideje két évről egy évre csökken. Emellett a magyar útlevéllel rendelkezők ESTA-jának érvényessége egyszeri használatra korlátozódik.

Borítókép: (Fotó: EPA/Shawn Thew)

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...