2.9 C
Budapest
2023. december. 11. hétfő

A legnépszerűbb online játékok, amelyeket 2023-ban adták ki

Dátum:

Megosztás:

A legnépszerűbb online játékok, amelyeket 2023-ban adták ki

Ahogy a világ egyre inkább digitálissá válik, az online játékok iránti kereslet folyamatosan nő. Míg még a múlt évtizedekben a játékosok többsége inkább offline játszott a PC-n, Xbox-on vagy Playstation-en, a mai játékosok nagy része inkább online játszik. A játék szórakoztatóipar egyik legnagyobb piacává vált.  Az előrejelzések szerint a videojáték-piac bevétele 2023-ban eléri a 334,00 milliárd USD-t. És 2027-ben elérheti 467 milliárdot. (https://www.statista.com/outlook/dmo/digital-media/video-games/worldwide ). És különböző statisztikák szerint a játékosok száma világszerte eléri 3 milliárdot. Az interneten rengeteg olyan platform létezik, ahol lehet online játszani különböző játékokat. Játszhat egyedül vagy csatlakozhat valamilyen csapathoz és játszhatnak együtt kommunikálva egymással a fülhallgató és mikrofon segítségével. Ehhez használhatja a már feljebb említett eszközöket, komputert vagy akár mobil telefont. Ráadásul a szituáció nagyon megváltozott a COVID-19 világjárvány alatt, hiszen pont ebben az időben az emberek kötelesek voltak otthon maradni és sokan úgy próbáltak megbirkózni a stresszel, hogy áttértek az online játékokra. Egyesek még pénzt is tudtak keresni, akik szerencsejátékokra összpontosították a figyelmüket, hiszen ebben az időben a szerencsejáték piac szintén nagy növekedést mutatott és rengeteg új online casino jelent meg. Ebben a cikkben megtekintjük, hogy hol lehet játékokat játszani online, milyen népszerű online játékok jelentek meg 2023-ban és megnézzük a legnépszerűbb online játékokat, amelyeket a leggyakrabban és a legtöbben játszák a játékosok.

Népszerű platformok az online játékokhoz

Nézzük meg egy kicsit részletesebben, hogy általában hol szoktak a játékosok online játszani és tekintsünk meg a legnépszerűbb platformokat:

1. PC. A különféle játékkonzolok növekvő száma ellenére még mindig több felhasználó inkább PC-n játszik. Ezt többféleképpen lehet megmagyarázni: – Funkcionalitás. A PC egy sokrétű felhasználású eszköz. Képessége sokkal több, mint játék. A legtöbben munkához használnak PC-t, így az erős számítógép a termelékenységet is növeli. A PC-k a legtöbb játékplatformmal kompatibilisek. Ezen kívül beállíthat a PC hardverét és programkörnyezetét a játék és szakmai preferenciái szerint.

– A játékok ára. A legtöbb régióban a PC-s játékok olcsóbbak, mint a konzolos játékok. Hasonlítsa össze néhány játék árát a Steam, a PSStore és a Microsoft Store áruházban – a Steam ára valószínűleg legalább 50%-kal alacsonyabb lesz.

– Termelékenység. A csúcskategóriás PC még a jelenlegi generációs konzolok legújabb kiadását is felülmúlja. A PC-k hardvere sokkal gyakrabban frissíthető, mint a kiadott új generációs konzolok. Így megtarthatja PC-jét anélkül, hogy az eszköze segédprogram-verziójától függene.

Az egyetlen nagy hátrány itt az lehet, hogy az ilyen PC elég drága és több ezer dollárba is kerülhet.

2. PlayStation. A Sony konzolok 1994 óta tartják meg a játékeszközök piacának megfelelő részét. A legújabb konzoljuk, a PlaysTation 5, amely 2020-ban jelent meg, egyre közelebb kerül a 2023-as játékplatform csúcsához és most sokkal könnyebben vásárolható. A PlayStation konzollal a következőket kapunk:

–   Azonnaliság. A PS5 egy erőteljes játékplatform a hardver és a környezet szempontjából. A PS5 GPU-ja a legújabb grafikus funkciókat, például az RTX-et kínálja a játékosoknak, az SSD technológiája pedig gyors betöltést biztosít. És mindez már a dobozból is elérhető, hiszen csak annyit kell tennünk, hogy csatlakoztassuk a konzolt.

–   Ár és életciklus. Ha 2023-ban megvásárolja a PS5 konzolt, akkor az ára sokkal olcsóbb lesz egy PC-hez készült grafikus kártyánál, és emellett a játékosok még legalább 4 év stabil játékot garantálhatnak. Még a PS4-felhasználók is lejátszhatják a legtöbb új játékot.

–   Exkluzív PS funkciók. A PS5 exkluzív játékfunkciókat kínál, amelyek nincsenek más platformokon.

A legnagyobb hátrány – a játékok ára.

3. Xbox. A Microsoft konzolok 2001 óta tartanak lépést a legjobb játékplatform versenytársakkal. A jelenlegi verziók – Xbox Series X/S – a Microsoft konzolok 4. generációja. Ami a hardveres képességeket illeti, az Xbox Series X jelenleg a legerősebb játékkonzolnak számít. Az Xbox konzollal a következőket kapunk:

–   Hardveres tápellátás a dobozból. Az Xbox Series X a hardver tekintetében összehasonlítható néhány csúcskategóriás játék PC-vel. És mindez kikerül a dobozból, anélkül, hogy a hardver specifikációi miatt aggódna.

–   Xbox Game Pass előfizetés. A Microsoft a játékfogyasztás új módját kínálta azáltal, hogy 2017-ben kiadta az Xbox Game Pass előfizetést az előző generációs konzolokhoz. A Game Pass a mai napig a világ egyik legnagyobb játékgyűjteménye és összesen évi 25 dollárért kapható.

A legnagyobb hátránya a kevés exkluzív tartalom. Az Xbox játékok többsége elérhető a PC-n.

4. Nintendo Switch. A Nintendo hosszú története során hordozható játékélményt biztosít a játékosoknak. Legújabb kiadásuk a Nintendo Switch, amely 2017-ben jelent meg. A játékosok világszerte nagyra értékelik ezt a játékplatformot a hordozhatóság, az egyedi kezelőszervek és a mechanika keveréke, valamint az exkluzív játékokkal teli játékkatalógus miatt. Mit kapunk a Nintendo Switch konzollal:

–   Hordozhatóság. Tavalyig a Nintendo Switch volt az egyetlen releváns hordozható konzol. Súlya, felépítése és akkumulátor-üzemideje megfelelő játékélményt biztosít a játékosoknak, miközben órákon át 100%-ban hordozható.

–   Egyedi mechanika. A Joy-con és a Pro Controller speciális játékvezérlő funkciókat kínál, amelyeket sok játékos vonzónak talál.

–   Exkluzív játékok. A Nintendo Switch közönség egy tisztességes része azért vásárolja meg ezt a játékplatformot, hogy olyan exkluzív játékokat élvezhessen, mint a Legend of Zelda vagy a Super Mario Kart franchise-t.

A legnagyobb hátrány a korlátozott hardware.

5. Steam Deck. SteamDeck – a Steam Linux-alapú hordozható játékkonzol, amelyet 2022-ben adtak ki. Amit a Steam Deck konzollal kapunk:

–   Hordozhatóság. Csakúgy, mint a Nintendo Switch, a SteamDeck-et bárhová magával viheti. Nagyobb, mint a Switch vagy egy játék okostelefon, de kisebb, mint egy játék laptop vagy táblagép.

–   Sokoldalúság. A Linux-alapú operációs rendszernek köszönhetően a SteamDeck egy működő hordozható számítógépnek tekinthető. Az emberek különféle célokra használják, a drónok vezérlésétől az intelligens házrendszerekbe való bejelentkezésig.

–   Egyedülálló vezérlési mechanika. A SteamDeck giroszkópja és egyéb vezérlőfunkciói egyedülálló játékélményt biztosítanak a játékosoknak.

–   Steam játékkatalógus. A SteamDeck bármelyik Steamen elérhető játékot elindíthatja, így hozzáférést biztosít a világ legnagyobb játékarchívumához.

6. Internetes online platformok. Ez egy külön kategória, mivel ezek elindításához szükségesek: PC, laptop, táblagép vagy mobil telefon. Az internet segítségével a játékosok szintén játszhatnak az olyan portálokon, mint például a Steam. Ezen kívül a szerencsejáték kedvelői számára ott van rengeteg online kaszinó.

Népszerű játékkiadások 2023-ban

A COVID-19 világjárvány miatt sok játékkiadás lemaradt és azok a játékok, amelyek be voltak tervezve 2022-re csak nemrég jelentek meg. Az év leghangosabb kiadásai:

1. Resident Evil 4 (remake). A Capcom újraindítottak a klasszikus, majdnem 20 éves játékot Resident Evil 4. Elérhető lett: PlayStation 5, Xbox Series X/S, Windows PC.

2. Dead Island 2. Ebben a kalandban a játékosok feladata visszaverni a fertőzött zombikat, túlélni egy kis embercsoporttal, és véres és elkeseredett harcokon keresztül visszanyerni a Los Angeles egész városát. Elérhető: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows PC.

3. Redfall. Ebben a játékban a négy hős egyikét fogja megtestesíteni, amelyek mindegyike mágikus képességekkel vagy eszközökkel győzheti le a gonosz vámpír erőket. Elérhető: Xbox Series X/S, Windows PC

4. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. A játék a Breath of the Wild folytatása, újabb rejtvényekkel és érdekes játékmenttel. Elérhető: Nintendo Switch.  

5. Diablo IV. A régóta várt Diablo IV-et még 2019-ben jelentették be, de végül csak 2023 júniusában jelent meg. Elérhető: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows PC.

Ezen kívül, a különböző játékfórumok és platformok tanulmányozása során a 2023 év legnépszerűbb játékai listája következőképpen néz ki: PUBG Battlegrounds, Minecaft, Genshin Impact, Apex Legends, Fortnite Battle Royale, League of Legends, Hearthstone, Counter Strike: Global Offensive, Book of Dead slot, GTA V stb.

Következtetés

A játékipar nem áll egyhelyben és folyamatosan növekszik és fejlődik. Napról-napra több játékos csatlakozik ehhez a világhoz és élvezi idejét a játékkal. A jó hír az, hogy mindenki megtalálhatja azt, ami megfelel az ízlésének és lehetőségeinek. Egyesek kedvelik a PC-s játékot, másoknak a konzol felel meg. Vannak játékosok, akik csak videójátékokat játszanak, vannak azok, akik pénzt akarnak keresni a játékkal és szerencsejátékot vagy még inkább sportfogadást választanak. Az utóbbi esetben van rengeteg online platform, ahol lehet játszani és fogadni. Mint például a Mostbet vélemények szerint egy jó hely, ahol lehet online játékot játszani és sportfogadást kötni. Az új technológiáknak köszönhetően a mai játékok nagyon élethűek és csodálatos hangulatot adnak át. A játékmenet teljesen elmeríti a játékost a játékban és átvisz egy másik világba.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...