18.4 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

A magyar rendőrök hősiességét erősíti egy újabb életmentés! – Köszönjük!

Dátum:

Megosztás:

„Életem legnehezebb pillanatai voltak” – azonnal a Dunába ugrott a hős rendőr, hogy életet mentsen

Szedlár Bálint rendőr törzsőrmester félelmetes dolgokról számolt be..

Az utóbbi években sok baleset történt a Dunánál. Az egyik esetben az érintett nem szenvedett személyi sérülést, a másik alkalommal viszont a rendőrök éberségére volt szükség, hogy egy 18 éves lány életét megmentsék.

hős rendőrök
Hősies tettet hajtott végre a vízi rendőr – Fotó: Balogh Zoltán

A BRFK a közösségi oldalán szintén egy olyan esetről számolt be, amikor az egyenruhás mentette meg egy férfi életét. Július 16-án a hőség miatt vörös riasztást adtak ki az országra, sokan a strandokon kerestek némi felfrissülést. Így volt ez a verőcei strandnál is, ahol két vízi rendőr, Szedlár Bálint rendőr törzsőrmester és Ajtai Andor rendőr törzszászlós délután kikötöttek a hajójukkal.

Azonban ekkor egy borzalmas dologra lettek figyelmesek, egy idős férfi süllyedni kezdett a folyóban.

Sződligetről haladtunk visszafelé a nagymarosi őrsre, amikor Verőcénél kikötöttünk a hajóállomáson. Végigsétáltunk a kikötőbe, figyeltük a strandolókat, amikor észrevettünk egy idős férfit, aki elsodródott a strandtól. Látszott, hogy bajba került, a feje többször lebukott a víz alá, majd újra feltűnt, a kezét pedig erőtlenül próbálta kicsapni a vízből. Majd pár pillanat múlva újból elmerült, és nem jött fel többet

– emlékezett vissza a mentés előtti pillanatokra Ajtai Andor szolgálatirányító parancsnok.

Az egyenruhások ezután nem láttak más megoldást. Szedlár Bálint hajóvezető pedig egy pillanatig sem habozott. Kidobott mindent a zsebeiből, levette a cipőjét és a taktikai övét, majd beugrott a vízbe a fuldokló után.

Mire odaértem hozzá, már elmerült a folyóban. Megvolt az a pont, ahol utoljára láttam, tudtam, hogy merre viszi a sodrás, így lemerültem utána. A férfit jó egy méterrel a víz alatt tudtam elkapni, megfogtam a hóna alatt, és felküzdöttem magam vele a víz felszínére. Mire felértünk, ő már eszméletlen volt, és nem lélegzett

– mesélte a történteket a hős rendőr.

Ajtai Andor ezután segített társának, és kihúzta az idős férfit a vízből, akinek ekkor már a pulzusa sem volt kitapintható. A bajba jutott fürdőzőn ezután a rendőrök azonnal megkezdték az újraélesztést, amely sikeres volt, és nem sokkal később az illető magához is tért. A mentők kórházba vitték a hetven év körüli férfit, akit szerencsére hamar kiengedtek a kórházból – számol be a sikeres mentésről a BRFK a Facebook-oldalán.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...