2.9 C
Budapest
2023. december. 11. hétfő

A svéd NATO-csatlakozás kérdésköre hazánkban – szólj hozzá, neked mi erről a véleményed!

Dátum:

Megosztás:

Ez egy fontos és aktuális téma a hazai – és nemzetközi politikában.

A svéd NATO-csatlakozás ügye az Országgyűlésben jelenleg nincs napirenden, mivel a magyar kormány még nem döntött arról, hogy támogatja-e vagy sem Svédország belépését a szövetségbe.

A magyar parlament már hónapokkal ezelőtt megkapta a ratifikációhoz szükséges határozattervezetet, de eddig nem szavazott róla.

A magyar külügyminiszter szerint Magyarország egy szuverén ország, és szuverén döntést fog hozni ebben a kérdésben.

A svéd NATO-csatlakozás ügye azért vált kiemelten fontossá, mert Svédország Finnországgal közösen adta be csatlakozási kérelmét a NATO-hoz, miután Oroszország tavaly februárban lerohanta Ukrajnát.

A szervezetbe történő tagfelvétel a NATO-tagállamok egyöntetű jóváhagyása esetén lehetséges, amit Finnország már megszerzett.

A svéd csatlakozás ratifikálását eddig Törökország blokkolta, de hétfőn bejelentették, hogy a török elnök beterjesztette a parlament elé a Svédország belépését jóváhagyó törvénytervezetet.

Ezzel elhárult az akadálya annak, hogy Svédország csatlakozzon a szövetséghez, már csak Magyarország jóváhagyása hiányzik.

A svéd NATO-csatlakozás ügye sok vitát váltott ki Magyarországon, mivel egyesek szerint ez növelné az ország biztonságát és védelmét, mások szerint viszont ez feszültséget okozna Oroszországgal és veszélyeztetné az ország érdekeit.

A magyar kormány álláspontja nem egyértelmű ebben a kérdésben, de több kormánypárti politikus is jelezte, hogy nem támogatják a svéd csatlakozást. A magyar ellenzék többsége viszont igen.

Ha többet szeretnél megtudni a svéd NATO-csatlakozás ügyéről, olvasd el az Euronews vagy a Portfolio cikkeit!

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...