22.7 C
Budapest
2023. szeptember. 21. csütörtök

A tehenek és az univerzum – 2

Dátum:

Megosztás:

Kicsit mélyedjünk el ebben a metán mizériában! Hans-Joachim Zillmer német geológus, több nagy sikerű könyv szerzője szerint van néhány érdekes tény, amik közül egy-kettő viszonylag újonnan került felfedezésre, de van köztük olyan is, amit már a XX. század elején is tudtunk!  Németül tudóknak javasoljuk az Energie Irrtum[1] (Energia-tévedés) videót végig hallgatni!

A 2000-es évektől tudjuk, hogy metán nem csak a Földön létezik, sőt nem is biológiailag képződött a túlnyomó többsége. Metán folyók és hatalmas metán tavak vannak a Szaturnusz Titán nevű holdján, sőt még a Plútón is meglepően sok található, fagyott állapotban. Még az üstökösök is tömegesen „böfögnek” metánt – több milliárd éve!

Ott is legeltettek teheneket? 😊Ez mégis csak felháborító!

Ezt a tényt – és még hány másikat? – a hivatalos tudomány egyszerűen elhallgatja, illetve nem hozza összefüggésbe az itteni zöldségekkel!

Akkor, hogy is van ez? Több millió év alatt sem termelt annyi szénvegyületet és így metánt sem a Föld biológiai úton, mint amennyit mi pár ezer év alatt el-tehenezgetünk! Ráadásul kísérletekkel igazolták, hogy az univerzum alap-vegyületei közé tartoó szénmonoxidból laborban lehet szenet, olajat és metánt előállítani. Pont úgy, ahogy azt az univerzum csinálja. Még az elnevezés is rossz: fosszilis energia! A Plútón? Hogy így még egy liter benzint sem tudott az emberiség laboratóriumban előállítani, az persze nem zavar senkit. Főleg a politikusokat és sok üzletembert nem, persze a többségük nem is érti, hogy miről is beszélnek! A hatalomhoz és a pénzhez értenek. A kutatási pénzek persze az őket támogató tudományos intézmények között osztódnak. Nahát! A tudomány mégis csak egy szent dolog – vagy mégsem?

Zárás képpen hangsúlyoznám, hogy a környezetvédelem valóban fontos dolog, a szennyezéssel elég sok problémát okozunk Gaiának és magunknak. Csak az a probléma, hogy a szennyezés elleni küzdelemnek nagyságrendekkel kisebb a profit tartalma. Ezért mossák össze sokan a dolgokat.

A következő kis cikkben elmerengünk a globális felmelegedésről is jó?


[1] https://www.youtube.com/watch?v=sRo0bviPJ1I&t=5s

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A póker evolúciója: A régi kocsmáktól az online asztalokig

A póker az ügyességi, stratégiai és pszichológiai játék évszázadokon átívelő, gazdag történettel rendelkezik. Az ipar különlegessége, hogy rövid időn...

NAPÚT – 5: AZ Utolsó vacsora szereplői – Tádé

Jobbról balra haladva a harmadik apostol Szent Júdás Taddeus. Vigyázat! Nem tévesztendő össze az Iskarióti Júdással, aki végül...

Új kedvcsináló elérhető a „Loki” következő évadához

BUDAPEST, Magyarország (2023. szeptember 21.) – Az első évad meglepő lezárása után október 6-án folytatódik a Marvel Studios egyik közönségkedvenc...

Az energia-tévedés – vagy inkább energia-átverés, és a világ kifosztásának egy remek modellje – 1

Ugye emlékeznek még az idősebbek a 70-es évek elejére, amikor rettegtünk attól, hogy az energia alapját biztosító kőolaj...