1.4 C
Budapest
2023. november. 29. szerda

Alabama államban minden rendőrgyilkost halálbüntetés fenyeget, de az is törvényi előírás, hogy ehhez elegendő az esküdtek 10:2 arányú többsége.

Dátum:

Megosztás:

LaJeromeny Brown (45) tárgyalásán ez volt az eredmény, de Bill Clardy őrmester megölésének ügye egy döbbenetes családi vonatkozás miatt is emlékezetes maradt.

Borzalmas baleset helyszíne volt a Huntsville-ből kivezető Old Gurley Road a 72-es országút kereszteződésénél 1978. május 3-án. Billy Fred Cardy őrmester megkülönböztető jelzéssel és nagy sebességgel haladt, mert egy intézkedésnél szükség volt a támogatására, de egy kikerülő manőver közben elvesztette uralmát a szolgálati autó felett, és a töltés melletti sziklás részbe csapódott. A helyszínen életét vesztette. Két fiúgyereket és feleséget hagyott hátra. Nagyobbik fia, ifj. Billy Clardy is rendőr lett, és mivel korábban tengerészgyalogosként szolgált, sőt, többszörösen kitüntetett katonaként tért vissza Irakból, az alabamai rendőrség különleges egységénél, a kábítószer-bűnözés elleni STAC-csoport Madison-Morgan megyei részlegéhez került.

brown.4 0
Bill Clardy őrmester, a meggyilkolt rendőr..

Négy évvel ezelőtt részt vett egy fedett akcióban, amelynek során operatív kollegája megszervezte, hogy egy LaJeromeny Brown nevű drogdíler 50 kilogramm cannabist ad el neki. Az átadás-átvételre egy lakatlan épületben került volna sor Huntsville északnyugati részén. Brown gurulós bőrönddel és a kezében egy zacskóval érkezett a házhoz, de fegyver is volt nála, és miután belépett, egymás után háromszor tüzelt, majd a pisztolyt eldobva elmenekült. Ifj. Billy Clardy lövedékálló mellényt viselt ugyan, de az egyik, közvetlen közelről leadott lövés így is a szívébe fúródott, és az orvosok nem tudták megmenteni az életét. Erről Brown már a rács mögött értesült, mert a STAC-csoport többi tagja a helyszín közelében elfogta.

brown.2 0
Bill Clardy őrmester, a meggyilkolt rendőr..

A második generációs rendőr szolgálatteljesítés közben bekövetkezett halála négy évvel ezelőtt is sokkolta az Egyesült Államok közvéleményét, és ezt a sebet elvileg feltépte az ítélethirdetés, gyakorlatilag viszont Clardy özvegyének nyilatkozata enyhített a döbbeneten. „Mindannyian igazságot akartunk, és őszintén érzem, hogy ebben részesültünk. Köszönöm a közösségnek, és nem lehetek elég hálás az ügyészségnek” – mondta Ashley Clardy Boyd arra utalva, hogy nemcsak néhai férje kollegáitól kapott támogatást, hanem Huntsville polgárai közül is sokan adtak neki erőt, az ügyészek pedig mindent megtettek, hogy észérvekkel szétzúzzák Brown védekezését.

brown.3 0
Bill Clardy őrmester fiatalkori képe

A férfi ügyvédje és maga Brown is azt bizonygatta, nem tudta, hogy rendőrre lőtt. „Csak egy árnyat láttam a kezében fegyverrel, és megijedtem, hogy rablótámadásba csöppentem” – mondta, és bocsánatot is kért Clardy családtagjaitól, de az esküdteket ezzel sem befolyásolta, hogy csak életfogytig tartó fegyházbüntetést szabjanak ki rá. LaJeromeny Brown méreginjekciós kivégzésének időpontját később fogják kitűzni. „Billy azt az űrt töltötte be, amely néhai édesapja után maradt. Ő egy zsaru fia volt, akiből szintén zsaru lett, de ezt megelőzően katonaként is szolgálta közösségünket. Rendőrként és emberként törekedhetünk arra, hogy olyanokká váljunk, mint volt ő” – fogalmazott a bíróság lépcsőjén rögtönzött sajtótájékoztatón Kirk Giles huntsville-i rendőrkapitány. Billy Clardy öt gyereket hagyott hátra.  

brown.5 0
A polgármester, rendőrkapitány és a tragédiában erintettek..

SZ. Z. J.

FOTÓ: HUNTSVILLE-I RENDŐRSÉG, INTERNET

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...

Egyenlőre gyógyíthatatlan, gyulladásos betegség terjed Magyarországon, sok a beteg gyerek is

Az elmúlt húsz évben drasztikusan emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedők száma. Hazánkban mintegy 60 ezer beteget tartanak...

Életben lévő magyar túszról érkezett információ az izraeli hatóságoktól – videó

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, ami szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van...

Az Atlético Madrid, a Lazio, a Dortmund és a Barcelona is továbbjutott

A Manchester City kétgólos hátrányból fordítva biztosította csoportelsőségét, korábban továbbjutott már abból a csoportból az RB Leipzig is....