18.4 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

Alig múlt 33 éves, de már majdnem 40 filmben játszott a tragikus sorsú amerikai színésznő, Brittany Murphy, akinek halála körülményei ma is vitatottak

Dátum:

Megosztás:

Brittany Murphy egy amerikai színész- és énekesnő volt, aki 1977. november 10-én született Atlantában, Georgiában, és 2009. december 20-án hunyt el Los Angelesben, Kaliforniában.

Őt leginkább törékeny lelkületű nők szerepeiről ismerték.

Szülei, Sharon Murphy és Angelo Bertolotti, kétéves korában elváltak. Anyja ír és kelet-európai, apja pedig olasz-amerikai származású volt. Édesanyja nevelte fel Edisonban, New Jerseyben, majd később Los Angelesbe költöztek, hogy Brittany színésznő lehessen. Anyja támogatta színészi karrierjét, és 14 éves korára már főszerepet kapott a Brenda Drexell (Drexell’s Class) című sorozatban. Továbbá számos vendégszerepet játszott különböző tinisorozatokban, mint például a Parker Lewis sohasem veszít, a Blossom és a Frasier.

Brittany Murphy olyan sikeres filmekben játszott, mint a Spinédzserek, az 8 mérföld, a Sin City és a Fiúk az életemből. Emellett számos kevésbé ismert filmben is szerepelt, például a Porban és a Texas királyai című animációs komédiában Luanne Platters hangjaként hallhattuk.

A színésznő zenész Eric Balfourral a Blessed Soul nevű együttesben zenélt a ’90-es évek elején. 2006-ban közreműködött Paul Oakenfolddal a Faster Kill Pussycat című dalban, amely a klubslágerek között aratott sikert.

Brittany Murphy modellként is dolgozott, és számos magazin rangos listáján szerepelt a világ legszexisebb női között.

Magánéletében különböző kapcsolatokat élt át, köztük rövid ideig tartó viszonyt Ashton Kutcherral, majd Joe Macaluso produkciós asszisztenstől kapott eljegyzését. Végül 2007-ben Simon Monjack forgatókönyvíróval házasodott össze egy zsidó magánszertartás keretében.

Sajnos tragikus módon, 2009. december 20-án, 32 éves korában Brittany Murphy otthonában halt meg. Az igazságügyi orvosszakértői jelentés szerint halálának oka tüdőgyulladás és anémia volt, de szerepet játszott benne a vényköteles gyógyszerek magas szintje, melyek kimutathatóak voltak a szervezetében halála után.

Ma este rá emlékezünk Magánürügy című romantikus drámával.

Keress további jobbnál jobb filmeket a több száz lenyűgoző film között itt!

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...