2.9 C
Budapest
2023. december. 11. hétfő

Autósiskolai tippek a sikeres gyakorlati vizsgához

Dátum:

Megosztás:

Az első jogosítvány megszerzése előtt mindenki izgul. Vagy bevallja, vagy nem, ez teljesen természetes – magyarázza a ReadyGo Autósiskola oktatója.  A B kategóriás jogosítvány megszerzéséhez a gyakorlati vizsga sikeres teljesítése kell.

A vizsgára való felkészülés során fontos, hogy a tanulók rendszeresen gyakoroljanak az autósiskolában, minél gyakrabban jöjjenek vezetési órákra. Ezt nem jó sokáig elhúzni, mert a megszerzett ismeretek hamar kopnak. A gyakorlás segít abban, hogy a tanulók magabiztosan érezzék magukat a vezetés során, és felkészültek legyenek a vizsgára.

Rendszeresség és tempó a tanulásban

Azt javaslom, hogy aki teheti, mindenképpen az intenzívebb tanulási módot válassza, mivel így hamarabb jut jogsihoz és az egymást szorosabb üzemben követő órák eredményesebbek. Ha valaki csak hetente egyszer, vagy netán ennél ritkábban, alkalomszerűen jövöget, annak sokkal nehezebb lesz a dolga. nem arra kell törekedni, hogy a minimum óraszám meglegyen, hanem az a cél, hogy a tanuló magabiztos tudással vizsgázzon és jusson ki utána a forgalomba. Ez pedig magától nem fog menni, erős elhatározás kell hozzá.

Összetett vezetési ismeretek sokféle helyzetre való felkészítéssel

A különböző vezetéstechnikai manőverek és forgalmi helyzetek gyakorlása segít abban, hogy a tanulók felkészültebben álljanak a vizsgára. Olyan útvonalakat járunk be, amelyeken vezetési szempontból tanulságos és tipikus helyzetek vannak. lehet, hogy ezek valamelyike lesz a vizsga útvonala is, de ezt sosem tudjuk előre, a vizsgabiztos szokott menet közben dönteni.

A gyakorlati vizsga komoly stresszhelyzet

Fontos, hogy a tanulók pihentek és nyugodtak legyenek a vizsga előtt. A megfelelő alvás és pihenés segít abban, hogy a tanulók frissen és koncentráltan tudjanak autót vezetni a vizsgán.

A kipihentt, nyugodt, koncentrált lelkiállapot segíthet abban, hogy a tanuló sikeresen teljesítsék a gyakorlati vizsgát, ne vétsenek el a nagy izgalom közepette olyan dolgokat, melyeket a gyakorlás során már jól tudtak.

Ha minél előbb szeretne B kategóriás jogsit, érdemes most belevágni. Arra senki se számítson, hogy az autóvezetési oktatás olcsóbb lesz a mai üzemanyag árak és egyéb költségek mellett. Ez a jogosítvány típus főleg személyautókra vonatkozik, ám itt meg lehet nézni azt, hogy mit lehet B kategóriás jogosítvánnyal vezetni és mit nem.

A sikeres gyakorlati vizsgához jó helyzetfelismerő képesség, a KRESZ szabályok ismerete és betartása kell, valamint a jármű magabiztos kezelése.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...