0.7 C
Budapest
2023. december. 10. vasárnap

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezik az ország

Dátum:

Megosztás:

Országszerte megkezdődtek az ’56-os megemlékezések.

Budapesten több helyszínen voltak ünnepségek. A Műegyetemi emlékműnél tartott megemlékezést fáklyás felvonulás zárta.

Budapest, 2023. október 22.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulója alkalmából tartott hagyományos fáklyás felvonulás résztvevői vonulnak a Rákóczi Szövetség szervezésében a Műegyetemtől a Bem térre a Szent Gellért rakparton 2023. október 22-én.
MTI/Máthé Zoltán
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulója alkalmából tartott hagyományos fáklyás felvonulás résztvevői vonulnak a Rákóczi Szövetség szervezésében a Műegyetemtől a Bem térre a Szent Gellért rakparton 2023. október 22-én. MTI/Máthé Zoltán

Az „1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja” keretében hétfőn az Országházban és a Terror Háza Múzeumban több kiállítással várják a látogatókat, lesz fényfestés, gyertyagyújtás, valamint protokollmentes megemlékezés a 301-es parcellánál.

„A szabadság napjának” fővárosi programja október 23-án a Kossuth Lajos téren 9 órakor ünnepélyes zászlófelvonással indul – az oktober23.kormany.hu honlap szerint.

Budapest, 2023. október 22.
A hősök fala az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett állami ünnepségen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem aulájában 2023. október 22-én.
MTI/Lakatos Péter
A hősök fala az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett állami ünnepségen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem aulájában 2023. október 22-én. MTI/Lakatos Péter

Hétfőn 10 és 18 óra között a „Szent Korona látogatása az Országházban” keretében az érdeklődők megtekinthetik a Díszlépcsőházat, a Kupolacsarnokot, a Szent Koronát, valamint az Országgyűlési Múzeum kiállításait: a Látogatóközpontból megközelíthető „A magyar törvényhozás ezer éve” címűt, a Kossuth téren az In memoriam 1956. október 25. emlékhely és kiállítást, továbbá a Kőtárat és a szintén a Kossuth téren kiállított Csepel teherautót.

A 301-es parcellánál egész napos protokollmentes megemlékezés lesz.

Délután 16 és este 23 óra között több helyszínen is Fényfestésre kerül sor, így a Külügyminisztérium épületén, a Budapesti Műszaki Egyetem K épületén, valamint a Terror Háza Múzeumon.

A Terror Háza Múzeum ingyenesen látogatható (10 és 18 óra között), a Hősök falánál pedig egész napos protokollmentes gyertyagyújtás lesz.

A múzeum állandó kiállítása mellett a látogatók megtekinthetik a „Nagy bűntetthez nagy eszme kell” című új, időszaki kiállítást Sam Havadtoy képzőművész, festő munkáiból.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Az orális szex növelheti a szájrák esélyét (18+)

Megdöbbentő tanulmány látott napvilágot az orális szex és a rák összefüggésben. Amerikai kutatók szerint az orális szex és a rák összefüggésben...

Pankotai Lili szánalmas interjúja a köznevelésért felelős államititkárral, Maruzsa Zoltánnal – videó

Maruzsa Zoltán ellátogatott a Fiatalok és médiatudatosság konferenciára. A rendezvény után Pankotai Lili aktivista egy rögtönzött interjún kapta...

Szinte az egész országra kiadták a vészjelzést, mutatjuk, hol a legrosszabb a helyzet

Elsősorban az autóba ülőknek jelent rossz hírt a mai időjárás, de nagy valószínűséggel senki sem fog különösképpen örülni....

Szánalmasan próbálkozik Zelenszkij, Buenos Airesbe repült Orbán Viktor után

Zelenszkij ukrán elnök a nemzetközi politikában egészen ritkán látható szánalmas módon próbálkozik, hogy valahogy megpróbálja rávenni Orbán Viktor...