22.7 C
Budapest
2023. szeptember. 21. csütörtök

Az antikrisztus pecsétjét látják egyes ortodox hívek az új görög személyi igazolványon – videó

Dátum:

Megosztás:

Mások attól tartanak, hogy az új személyiben egy chip lesz, ami az összes adatukat rögzíteni fogja.

EURONEWS-videó

Háromezren tüntettek Szalonikiban a szeptemberben bevezetendő új görög személyi igazolványok ellen. Egyes ortodox hívők vallási megfontolásból tiltakoztak, mások attól tartanak, hogy a kártyákat a megfigyelésükre, sőt, a lakosság rabszolgasorba döntésére fogják használni.

„Orwelli társadalom válik belőlünk. Lesz egy hatalmas digitális fájl a személyi adatokkal, a magánéletünkkel, az egészségügyi adatainkkal, a munkaügyeinkkel, mindennel. Számomra ez elfogadhatatlan” – mondta egy tüntető, egy pap pedig arról beszélt, hogy ők ellenzik az antikrisztus pecsétjét, az ördög rendszerét és módszereit.

A miniszterelnök szerint semmi ok az aggodalomra

Aki vallási megfontolásból kritizálja a kártyát, annak az a problémája, hogy az új személyin lesz egy vonalkód, márpedig az ultraortodoxok szerint az összes vonalkód tartalmazza a 666-ot, a sátán számát. A szeptember 25-től használni tervezett igazolványokat övező felháborodással már a miniszterelnöknek is foglalkoznia kellett.

„Nem fogok itt részletesen beszélni az álhírekről, amelyeket egyes „okos” emberek terjesztenek. Úgy vélem, hogy ők a görög társadalom apró kisebbségét alkotják. A személyi igazolványok nem tartalmaznak chipeket, nincsenek kamerák, mikrofonok, vagy más lehallgatóeszközök bennük” – mondta, Kiriákosz Micotákisz, aki szerint az új személyik bevezetésére az uniós jogszabályok betartása miatt van szükség.

Ettől függetlenül az ellenállásnak nincs vége, a következő hétvégén Athénban tartanak újabb tüntetést.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Imam bayildi

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Imam bayildi

Imam bayildi Magyar neve: Imam bayildi Eredeti neve: İmambayıldı Származás: Törökország Hány adag? 4 személyre Előkészítési idő:           45 perc Pihentetés / kelesztés:           00 perc Főzési / sütési idő:           50 perc Összesen: 1 óra 35...

A póker evolúciója: A régi kocsmáktól az online asztalokig

A póker az ügyességi, stratégiai és pszichológiai játék évszázadokon átívelő, gazdag történettel rendelkezik. Az ipar különlegessége, hogy rövid időn...

NAPÚT – 5: AZ Utolsó vacsora szereplői – Tádé

Jobbról balra haladva a harmadik apostol Szent Júdás Taddeus. Vigyázat! Nem tévesztendő össze az Iskarióti Júdással, aki végül...

Új kedvcsináló elérhető a „Loki” következő évadához

BUDAPEST, Magyarország (2023. szeptember 21.) – Az első évad meglepő lezárása után október 6-án folytatódik a Marvel Studios egyik közönségkedvenc...