0.5 C
Budapest
2023. december. 10. vasárnap

Az energia-tévedés – vagy inkább energia-átverés, és a világ kifosztásának egy remek modellje – 1

Dátum:

Megosztás:

Ugye emlékeznek még az idősebbek a 70-es évek elejére, amikor rettegtünk attól, hogy az energia alapját biztosító kőolaj és földgáz készletek egyszer csak kifogynak a Földről? A 2000. évre kiürülnek a benzinkutak, leáll a közlekedés!

Ennek előszeleként Németországban megalapították az autómentes hétvégék intézményét, és többször is volt olyan hétvége, amikor kiürültek az autópályák, és nagy happeningeket rendeztek közlekedés helyett. Hiába, a derék németek sok mindenben élen járnak!

Ma is megvan ez az intézmény, csak most a CO2 által okozott végzetességek miatt van néha autómentes nap. Ezzel kapcsolatosan már említettünk néhány szót az emberiség elhülyülésének CO2 irányáról, meg metán-irányáról. Éljenek a tehenek!

Szóval, most az energia oldaláról nézve aggódunk egy jót az emberiség jövőjéért, jó? Azzal a szinte véletlenszerű egybeesésről, ami az USD árfolyamának az olajhoz kötéséről – hiszen már az aranykészletek nem fedezték a papírra írt számok értékét -, valamint az olaj árának 10 év alatt megszázszorozásáról most nem foglalkozunk. Még valaki azt mondaná, hogy összeesküvés elméletek csapdájába invitálnám az olvasókat!

Kb. 10 évvel ezelőtt került a világhálóra egy érdekes film (aki németül tud, javaslom nézze meg:  https://www.youtube.com/watch?v=sRo0bviPJ1I&t=21s ). Abban Hans Joachim Zillmer német építési vállalkozó és egyébként a geológiával mélyen foglalkozó tudós elmagyarázott néhány egyszerű tudományos tényt, amelyek már a tizenkilencedik században is ismertek voltak. Orosz tudósok néhány kijelentésre derítettek fényt, ami alapján ki lehet jelenteni például, hogy az emberiség élete folyamán az olaj és rokonai sosem fogynak ki. Ráadásul még az elnevezés is hibás: nem sok köze van a fosszilis dolgokhoz se a kőolajnak, se a földgáznak! Laboratóriumi körülmények között egy grammot sem tudtak ebből előállítani.

Na, nézzünk egy kicsit ezeknek a dolgoknak a mélyére is!

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Az orális szex növelheti a szájrák esélyét (18+)

Megdöbbentő tanulmány látott napvilágot az orális szex és a rák összefüggésben. Amerikai kutatók szerint az orális szex és a rák összefüggésben...

Pankotai Lili szánalmas interjúja a köznevelésért felelős államititkárral, Maruzsa Zoltánnal – videó

Maruzsa Zoltán ellátogatott a Fiatalok és médiatudatosság konferenciára. A rendezvény után Pankotai Lili aktivista egy rögtönzött interjún kapta...

Szinte az egész országra kiadták a vészjelzést, mutatjuk, hol a legrosszabb a helyzet

Elsősorban az autóba ülőknek jelent rossz hírt a mai időjárás, de nagy valószínűséggel senki sem fog különösképpen örülni....

Szánalmasan próbálkozik Zelenszkij, Buenos Airesbe repült Orbán Viktor után

Zelenszkij ukrán elnök a nemzetközi politikában egészen ritkán látható szánalmas módon próbálkozik, hogy valahogy megpróbálja rávenni Orbán Viktor...