1.7 C
Budapest
2023. december. 12. kedd

Az energia-tévedés – vagy inkább energia-átverés, és a világ kifosztásának egy remek modellje – 2

Dátum:

Megosztás:

Mindannyian úgy tanultuk, és semmi kétségünk sem volt afelől, hogy az olaj és földgáz alapvetően a Föld régmúltjában, szerves eredetűen keletkeztek.

Ugyanakkor többeknek feltűnt, hogy bárhol a Földön, ha egy katasztrófa keletkezett (vulkanikus tevékenység, tenger alatti kitörések, földrengések), ott jelentős mennyiségű metán vagy olaj és szénvegyületek is felszabadultak.

A bonni egyetem híres asztronómus professzora, Dr. Wolfgang Kundt és az osztrák Gold professzor leírták, hogy a világűrben is jelentős szén alapú készletek vannak, például metán és olaj. Azt a következtetést vonták le, hogy a kőolaj például nem biológiai folyamatok eredménye képpen jött létre. Ezt eredetileg a tizenkilencedik században orosz tudósok is felvetették, sőt a második világháború után szovjet tudósok is intenzíven kutatták.

Tehát a kőolaj nem az ősi erdők összepréselése miatt keletkezett. A második világháború idején Adolf Hitler alatt is intenzíven kutatták német tudósok, hogyan lehetne kőolajat előállítani? Ők is az olaj és származékainak szervetlen módját részesítették előnyben. Ugyanis a szerves úton történő előállítás egyetlen laborban sem sikerült, ugyanakkor szervetlen úton igen. Ez egy fontos érv lehet amellett, hogy akkor ez a természetben is így zajlik, így zajlott régebben is, Fontos érv, de még nem bizonyíték!

Ugyanakkor az 1970-es évek elején a Római Klub egy állásfoglalást adott ki. A Római Klub (angolul Club of Rome) egy nem üzleti szervezet, amely globális eszmecserét folytat különböző nemzetközi politikai kérdésekkel kapcsolatban. A szervezet székhelye kezdetben Hamburgban volt, majd 2008. július 1-jén a svájci Winterthurba helyezték át. Így a Wikipédia…

Ha nem üzleti szervezet, akkor kinek az érdekében tevékenykednek ilyen lelkesen? Valószínűleg tisztán tudományos alapon, minden érdektől mentesen működnek. Ahogy ezt írtam, 5-ször ütöttem mellé a betűknek!

Szóval a Római Klub kijelentette, hogy a Földön a szénhidrogén készletek a 2000. évre kifogynak. Bár semmi üzleti érdek nem vezette ugyebár őket, de azért az olaj származékok ára – ami addig alapvetően konstans volt az utóbbi 11 évben – robbanásszerű növekedést kezdett. Azóta lóthatjuk, hogy az olaj nem fogyott ki, ha csökken a termelés azt szigorúan az OPEC országok érdeke diktálja, és az olaj lett – mint a világon kötelezően dollár elszámolású anyag – a USD érték biztosítéka. Persze azért, mert van olaj, még nem jelenti azt, hogy az árát visszacsökkentették volna bárkik is.

Szóval, gyűlnek a kételyek, de menjünk tovább! Folyt. köv.

Montvai György

SKYTING MAGAZIN

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...