-2 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

Az izraeli seregben szolgál egy magyar lány

Dátum:

Megosztás:

Másfél hónapos kiképzést követően máris éles háborús helyzetbe csöppent.

Az Euronews készített interjút K. Kirával, egy Izraelben élő magyar lánnyal, akinek nyár végén az izraeli-palesztin háború kitörése előtt kötelezően be kellett vonulnia az izraeli seregbe. Másfél hónapos kiképzést követően máris éles háborús helyzetbe csöppent.

Kira felidézte azt a helyzetet, amikor a háború kitöréséről értesült:

A másfél hónapos alapkiképzés utáni éppen rövid szünetünket töltöttük otthon, amikor jött a hír. Amikor visszamentünk a bázisra, már nem volt lehetőségünk a kurzus folytatására, hanem egy gyors, kétnapos pszichológiai és technikai kiképzést kaptunk, majd egy teljesen új és ismeretlen csapatba helyeztek át. 

Nagyjából másfél hónapos tréning után találtuk magunkat egy valós háborús helyzetben. Erre tényleg senki nem számított”.

Hol teljesít szolgálatot? Fegyverrel vagy anélkül?

A lapnak elmondta, hogy idén augusztusban, a gimnáziumi érettségi után vonult be a hadseregbe, ahol a légierőhöz osztották be. Feladatáról annyit elárult, hogy 

A VADÁSZREPÜLŐK FELSZÁLLÁS ELŐTTI ÉS LESZÁLLÁS UTÁNI RÉSZLETES ELLENŐRZÉSE LESZ MAJD A FELADATA, A GÉPEK EGÉSZ FEGYVERZETÉRE KITERJEDŐEN.

Arra a kérdésre, hogy volt-e lehetősége választani, hogy fegyveres vagy nem fegyveres szolgálatot teljesítsen Kira elmondta, hogy „a fiúktól eltérően a lányok választhatnak a bevonulás előtt”.  

Hozzátette: „Itt azt is figyelembe veszik, hogy a van-e testvérünk, és úgy egyébként milyen a családi helyzetünk. Mivel én egyedüli gyerek vagyok és az édesanyámmal élek Izraelben, 

a személyes meggyőződésemen túl ezek a körülmények is egyértelművé tették, hogy nem fegyveres szolgálatra kerülök majd.”

Arról, hogy most mit csinál pontosan a seregben, úgy nyilatkozott, hogy „jelenleg még csak egyéb, a helyzet által megkívánt kisegítő feladatokat végzünk el egy katonai légibázison, de a konkrét munkánkról nem árulhatok el részleteket”. 

Nyitókép: illusztráció, Ahmad GHARABLI / AFP

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...

Egyenlőre gyógyíthatatlan, gyulladásos betegség terjed Magyarországon, sok a beteg gyerek is

Az elmúlt húsz évben drasztikusan emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedők száma. Hazánkban mintegy 60 ezer beteget tartanak...

Életben lévő magyar túszról érkezett információ az izraeli hatóságoktól – videó

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, ami szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van...

Az Atlético Madrid, a Lazio, a Dortmund és a Barcelona is továbbjutott

A Manchester City kétgólos hátrányból fordítva biztosította csoportelsőségét, korábban továbbjutott már abból a csoportból az RB Leipzig is....