20 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

Alig lehet rá felszállni, botrányos módon állítják forgalomba az új CAF villamosokat Budán

Dátum:

Megosztás:

Befejeződött a hűvösvölgyi villamosvonal felújítása, így az új CAF villamosok is elindulhattak az 56-os vonalán. Az akadálymentesítés azonban nem készült el mindenhol, emiatt egymást hibáztatják az ellenzéki és a kormánypártok.

Iskolakezdésre befejeződött a hűvösvölgyi villamosvonal részleges felújítása, így az új, alacsony padlós CAF villamosok már az „56-os” teljes vonalán közlekedhetnek. A megállók akadálymentesítése mostanáig ott készült el, ahol a CAF jármű fizikailag nem fért el a korábbi peron mellett. Ez utóbbit hiányolta néhány napja a Budagyöngye állomásnál Örsi Gergely II. kerületi ellenzéki polgármester.

„Gyakorlatilag még magasabb szegély is jött létre, mint azelőtt volt. Nem arról van szó, hogy egy 5 centis padkára kell fellépni. Van egyik oldalon egy jelzőtábla, amely akadályozza, hogy egy 30 centinél szélesebb ember anélkül , hogy a villamospályára lépjen, fel tudjon jutni a peronra, a másik oldalon pedig egy

zsalukő magasságú padka meredezik a főútvonal mellett”

– ecsetelte.

A főváros, a BKK és a BKV közösen dolgozik azon, hogy az összes megálló akadálymentesítése elkezdődhessen, erre uniós pénz adhatna lehetőséget.

„Az 56-os villamos vonalán is, hasonlóan az 50-es vonalhoz, elindulhatnak a modern CAF villamosok, amelyek részben kiváltják az idősebb, részben magas padlós villamosokat. Ez önmagában is hatalmas fejlesztés, hiszen újabbak ezek a járművek, van bennük légkondicionáló, és nem kell lépcsőkön felmászni a villamosba, tehát sokkal kényelmesebbek. Azt érdemes tudni, hogy ezek a villamosok még korábban érkeztek, és a korábbi városvezetés vállalta azt, hogy ezek a villamosok meghatározott számban közlekednek bizonyos vonalakon, esetünkben az 50-es és az 56-os vonalán. Viszont nem állt rendelkezésre forrás ahhoz, hogy tudjanak közlekedni,

az új vezetésű fővárosi önkormányzat pedig hiába kérte a kormánytól, hogy biztosítsák a teljes akadálymentesítéshez és a vonalak teljes átépítéséhez szükséges forrásokat, a kormány nem tette meg,

pedig ezt többször kezdeményeztük” – fogalmazott Balogh Samu, Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnöke. Emlékeztetett rá, a villamosok üzembe állítása azért volt fontos szeptember 1-jéig, mert ez volt a feltétele a korábbi uniós támogatásnak.

Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy

már tavaly javasolták, hogy a beruházás keretében a teljes vonalon végezzék el az akadálymentesítést.

A főpolgármester kabinetfőnöke most arra kérte Wintermantel Zsoltot, hogy lobbizzon a kormánynál annak érdekében, hogy a főváros megkapja az akadálymentesítéshez régóta igényelt forrásokat.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...