0.5 C
Budapest
2023. december. 10. vasárnap

Egy 25 éves fiatalember ülhet Jevgenyij Prigozsin székébe

Dátum:

Megosztás:

Miközben arról érkeznek hírek, hogy ismét bevetik Ukrajnában a Wagner-zsoldoscsoport embereit, bizarr híresztelések láttak napvilágot arról: ki örökölheti meg Jevgenyij Prigozsin cégét.

Egy dokumentum fotója a közösségi médiában és egy fénykép egy fehér bundát viselő fiatalemberről, mögötte a barokkos stílusban épült pravoszláv, szentpétervári Szmoljnij székesegyházzal.

Hogy mi köti össze őket? A repülőgép-katasztrófában meghalt – sokak szerint megölt – Jevgenyij Prigozsin Wagner-főnök utódlása. Az egyik képen ugyanis az állítólagos végrendelete, a másikon fia, a 25 éves Pável látható.

Úgy tűnik, az eddig nem igazán ismert Pável Prigozsin nemcsak a Wagner-t örökli meg és lehet a cég következő főnöke, hanem apja vagyonának nagy részét: ingatlanokat és körülbelül 120 millió dollárt is.

Az amerikai Háborúkutató Intézet, az ukrajnai harcok kapcsán sokat idézett ISW szerint Pável Prigozsin tárgyalásokat folytat az orosz nemzeti gárdával, a Roszgvargyijával arról, hogy a zsoldosszervezet ismét csatlakozzon az ukrajnai harcokhoz.

Kép: Prigozsin állítólagos végrendelete

Twitter-poszt

Az ISW ezt megintcsak a Telegram alapján állítja (mint ahogy a múlt héten azt, hogy Putyin elnök parancsba adta Sojgu védelmi miniszternek egy nagyobb ukrán város megtámadását).

A Telegramon megjelent dokumentum – amelyet független forrás nem erősített meg – , azt sugallja, hogy Prigozsin rendelkezett egy március 2-án hitelesített végrendelettel, amely vagyonának nagy részét a fiára hagyta.

Twitter-poszt

A Wagner-csoport mellett Pável mintegy 120 millió dollárt, egy háromemeletes szentpétervári házat, kilenc részvénytársaságot és a Concord nevű cége részvényeit, valamint a vendéglátóipari birodalmát örökli a dokumentum szerint.

A Financial Times még tavaly azt írta, hogy 25 éves Prigozsin-fiú édesanyja, Ljubov és idősebb nővére, Polina mellett „már most is különböző szerepeket tölt be Prigozsin üzleti vállalkozásaiban”.

Ezek között van egy orosz cég, Lakhta Plaza, amelyet a vállalati bejegyzések szerint Pável vezet. A Lakhta Plazát Washington 2022 márciusában szankciókkal sújtotta és közös könyvvizsgálója és telefonszáma van más orosz vállalatokkal, amelyekről az Egyesült Államok és az EU azt állítja, hogy Wagner fedőcégei. Polina 2019-ben lett a vállalat részvényese.

A szankcionált művésznagyi

Pável művésznagymamáját, a 80-as éveiben járó Violettát szintén szankciókkal sújtotta a Nyugat, mert támogatta Wagnert. Az év elején azonban sikerült meggyőznie egy uniós bíróságot arról, hogy nincs anyagi kapcsolatban a fiával és.

Violetta 2018-ban megnyitotta saját művészeti galériáját és a gyűjteményében szerepel a „Palműra in 2022” című mű – a hellenisztikus műkincseiről híres szíriai helyszínen az Iszlám Állam pusztított és a Wagner-erők is azok között voltak, akik visszafoglalták. Prigozsin szerint a fia a Wagner soraiban harcolt Szíriában és a csoport saját érdemrendjével, a Fekete Kereszttel tüntették ki.

Ha Pável meghal, az örökséget Prigozsin özvegye, Ljubov, Pável két nővére és a Wagner-főnök unokája kapja a dokumentum szerint – a lap szerint az unoka Pável gyermeke, bár ez nem bizonyított. Közben Pável Prigozsinnak állítólag a végrendelet értelmében gondoskodnia kell a családról, köztük a nagyanyjáról, Violettáról is.

A Prigozsin-fiú a múlt hónapban állítólag azt mondta, hogy elfogadja a végrendeletet és annak „paramétereit” – bár az orosz biztonsági szolgálatokhoz kötődő VCsK-OGPU Telegram-csatorna azt sugallta, hogy a családon belül kirobbant konfliktus közepette már vitatják azt.

Vasárnap Pável és Violetta együtt helyezett el virágot Prigozsin sírjánál, Szentpéterváron. Rajtuk kívül több tucat gyászoló volt a temetőben, akik a lázadó zsoldosvezért olyan orosz hazafinak tartják, aki szembe tudott szállni a hatalommal. A a megjelentek a Wagner fekete zászlóit lengették, amelyeken egy koponya és a „Vér, becsület, haza, bátorság” jelmondat látható.

Twitter-poszt

Megalakulása óta a Wagnert emberi jogi visszaélések elkövetésével vádolják Szíriában, Líbiában, a Közép-afrikai Köztársaságban, Szudánban, Maliban, Mozambikban és Ukrajnában is.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Az orális szex növelheti a szájrák esélyét (18+)

Megdöbbentő tanulmány látott napvilágot az orális szex és a rák összefüggésben. Amerikai kutatók szerint az orális szex és a rák összefüggésben...

Pankotai Lili szánalmas interjúja a köznevelésért felelős államititkárral, Maruzsa Zoltánnal – videó

Maruzsa Zoltán ellátogatott a Fiatalok és médiatudatosság konferenciára. A rendezvény után Pankotai Lili aktivista egy rögtönzött interjún kapta...

Szinte az egész országra kiadták a vészjelzést, mutatjuk, hol a legrosszabb a helyzet

Elsősorban az autóba ülőknek jelent rossz hírt a mai időjárás, de nagy valószínűséggel senki sem fog különösképpen örülni....

Szánalmasan próbálkozik Zelenszkij, Buenos Airesbe repült Orbán Viktor után

Zelenszkij ukrán elnök a nemzetközi politikában egészen ritkán látható szánalmas módon próbálkozik, hogy valahogy megpróbálja rávenni Orbán Viktor...