12.3 C
Budapest
2023. október. 4. szerda

Egy ember meghalt és egy ember eltűnt a görögországi esőzésben – videó

Dátum:

Megosztás:

Halálos vihar tombolt Görögországban

Euronews-videó

Írta: euronews

Legalább hárman meghaltak és többen eltűntek – köztük egy nászúton lévő osztrák házaspár – abban a hatalmas viharban, amely szerda este csapott le Görögország középső részére.

Egy parányi faluban, Palamaszon csónakkal mentik az embereket. A település azon a vidéken fekszik, amely az elmúlt napok hirtelen áradásai miatt víz alá került. Néhol 3-4  méterrel is megemelkedett a vízszint, többeknek a házak tetejére kellett menekülniük. 

A közeli Larisszában műveleti központot állítottak fel és onnan koordinálják a segítségnyújtást. A görög tűzoltóság közlése szerint az elmúlt két napban több mint 800 embert mentettek ki az árvízből, miután a heves esőzések tomboló zuhataggá  változtatták az utcákat, a tengerbe sodorva az autókat és elmosva az utakat.

Az augusztusi tűzvész után e hét elejétől hatalmas esőzések sújtották Görögország középső részét. Magniszía régióban 24 óra leforgása alatt 60-80 centiméter csapadék hullott, amire még nem volt példa azóta, hogy 1955-ben megkezdték az adatok rögzítését.

Az időjárás ugyan már fokozatosan javul, de a kialakult helyzet miatt Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök egyelőre lemondta hétvégi programbeszédét, amelyben az athéni kormány következő négyéves terveit jelentette volna be. Helyette az árvíz sújtotta régióba látogat el.

A görög belügyminiszter közölte, hogy megkezdték az anyagi károk felmérését, és az érintett földművesek, vállalatok és lakosok kártalanítást fognak kapni.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Újabb busztragédia Olaszországban – szakadékba zuhant az utasokkal teli busz, rentgeteg halott, sebesült

Lezuhant egy utasokkal teli busz egy felüljáróról, majd kigyulladt Velence közelében, Mestrében. A busz körülbelül 10 métert zuhant. Az...

A legnagyobb ajándék: Ivancsics Ilona 9 év után visszakapta a fiát

Élete egyik legboldogabb születésnapját ünnepli Ivancsics Ilona. Egyetlen gyermeke, Bence ugyanis kilenc év után épp akkor költözött haza...

Változtak a fizetési meghagyásos eljárás szabályai

Több helyen is módosult a fizetési meghagyásos eljárásról szóló törvény október 1-jétől. Magyarországon a 3 millió forintot meg nem...

Özönlik a szemét a Balaton déli partjára

Lakosságarányosan aZ öt legtöbb szemetet termelő település közül négy Somogy vármegyében található. Ráadásul mind a négy nyáron közkedvelt...