16.8 C
Budapest
2023. október. 1. vasárnap

Egy új állami szolgáltatás a bolti vásárlók elsődleges érdekében!

Dátum:

Megosztás:

Az e-nyugta rendszere egy új állami szolgáltatás, amelynek célja, hogy minden magyar fogyasztónak személyre szabott és hosszabb ideig elérhető legyen az összes vásárlásához kiállított nyugta, számla, blokk, jótállási és garanciajegy.

Az e-nyugta egy digitális adatbázist takar, ahol az összes vásárlás adatai gyűjtődnek össze, így nem lesz szükség papír alapú nyugták vagy bizonylatok gyűjtésére és tárolására.

A rendszer a közeljövőben bevezetésre kerülhet, és az online pénztárgéprendszer továbbfejlesztett verzióján alapulhat. Ez lehetővé teheti a kasszát használók körének bővítését is. Az új szolgáltatás a fogyasztók és a vállalkozások számára is jelentős előnyökkel járhat. A fogyasztók könnyedén hozzáférhetnek a vásárlásaikról kiállított nyugtákhoz és bizonylatokhoz az online adatbázis segítségével, ami növeli a vásárlók biztonságát és kényelmét.

A fejlesztés és bevezetés mögötti jogalkotás már előrehaladott állapotban van, és a NAV a fejlesztőkkel és az érintett piaci szereplőkkel egyeztetve készül a rendszer működésére. Az új e-pénztárgépek adatai azonnal eljutnak majd a vevőkhöz is egy speciális alkalmazás segítségével.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is támogatja az e-nyugta rendszerének bevezetését. Az egyenlő keretrendszer és a digitalizáció hasznosítása miatt a kamara a rendszernek pozitívumot tulajdonít, mivel a digitális lehetőségek felhasználása átláthatóbbá teheti a magyar gazdaságot és segíthet az országnak lépést tartani a technológiai fejlődéssel.

Az e-nyugta rendszere tehát jelentős előrelépést jelenthet a magyar gazdaság digitális átalakulásában és a fogyasztók és vállalkozások számára is hasznos lehetőségeket nyújthat.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Váratlan dolgot tettek az oroszok éjjel, ez az ország sodródhat bele a háborúba

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román...

Kiakadtak a rajongók Beckham tettén, amikor szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert…

David Beckham ismét megosztotta a követőit legújabb videójával, amelyen szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert. Éppen Victoria Beckham párizsi...

Milliókat keres ez a gyönyörű lány azzal, hogy a kerek fenekével lufikat robbant – fotó

Egy fiatal nő nem gondolta volna, hogy az egyik rajongója fura kérdéséből üzleti vállalkozást fog indítani, azonban mégis...

Egyre durvul a migránsőrület – képek, videó

Drótvágó, létra, bot, csőre töltött éles lőfegyver... – át akarnak jönni az illegális migránsok a kerítésen - írja...