18.4 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

Egyre rosszabb állapotban Joe Biden – videó

Dátum:

Megosztás:

Joe Biden amerikai elnök hétfőn ellátogatott az erdőtűz által letarolt Mauira, Hawaii állam második legnagyobb szigetére.

A családtagjaikat és otthonukat elvesztő szigetlakók előtt mondott beszédében az elnök azt mondta, hogy ő és felesége is tudják, milyen érzés elveszíteni egy otthont, mert tizenöt évvel ezelőtt tűz ütött ki a konyhájukban.

Az egyre rosszabb állapotban lévő elnök azon túl, hogy megsértette a sziget lakóit, sokszor azt sem tudta, hol van és több hawaii tisztviselő nevét is rosszul ejtette ki.

Sokáig tartott, mire Joe Biden amerikai elnök ellátogatott Hawaii katasztrófa sújtotta szigetére, Mauira. Az elnök és a first lady hétfőn valamivel dél előtt érkeztek meg a szigetre, ahol Hawaii állam kormányzója és szenátorai üdvözölték őket, majd megtekintették a tűz által csaknem teljesen elpusztított történelmi Lahaina város romjait – írja a The Washington Post.

BIDEN BESZÉDET IS MONDOTT, DE AZ NEM BIZTOS, HOGY GYÓGYÍRKÉNT SZOLGÁLT AZ ELTŰNT CSALÁDTAGJAIK UTÁN KUTATÓ ÉS MINDENÜKET ELVESZÍTŐ SZIGETLAKÓKNAK. AZ ELNÖK UGYANIS AZT TALÁLTA MONDANI, HOGY TUDJA, MILYEN ÉRZÉS ELVESZÍTENI AZ OTTHONT, HISZEN AZ Ő HÁZÁBAN IS ÜTÖTT KI TŰZ.

Nem akarom összehasonlítani a nehézségeket, de Jillnek és nekem van egy kis fogalmunk arról, hogy milyen elveszíteni az otthonunkat. Évekkel ezelőtt, most már 15 éve, Washingtonban voltam (…) Villám csapott az otthonunknál egy kis tóba (…) Belecsapott a vezetékbe, és feljött a házunk alá, a… légkondicionáló csatornáiba. Röviden összefoglalva, majdnem elvesztettem a feleségemet, a 67-es Corvette-emet és a macskámat

− mondta az elnök.

Twitter-videó

Közömbös volt a helyiek fájdalmára

Az AP hírügynökség által felkutatott 2004-es beszámoló szerint ugyanakkor a tűz (amelyet egyébként egy korábbi beszédében is megemlített Biden) nem volt nagy, és a ház konyhájára korlátozódott – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Biden
Joe Biden amerikai elnök beszédet mond az erdőtűz áldozatainak emlékére tartott megemlékezésen a hawaii Maui-szigeten fekvő Lahainában 2023. augusztus 21-én. Az augusztus 8-án kitört tűzvész megtalált halálos áldozatainak száma 114-re növekedett, több mint 1000 embert még keresnek. Lahaina, az egykori Hawaii Királyság fővárosa szinte teljesen megsemmisült az Egyesült Államok utóbbi száz évének legsúlyosabb erdőtüzében. FORRÁS: MTI/AP/EVAN VUCCI

MAUI SZIGETÉNEK AZ ERDŐTŰZ ÁLTAL ELPUSZTÍTOTT RÉSZÉN TOVÁBBRA IS MINTEGY 850 EMBERT TARTAK NYILVÁN ELTŰNTKÉNT.

Biden
Joe Biden amerikai elnök és felesége, Jill Biden kiégett gépjárművek mellett az erdőtűz sújtotta hawaii Maui-szigeten fekvő Lahainában 2023. augusztus 21-én. FORRÁS: MTI/AP/EVAN VUCCI

A helyiek felháborodva várták

Közben a Twitterre került fel egy videó, amelyen jól hallható, hogy a helyiek azt kiabálják az előttük elhaladó elnöki konvojnál, hogy „köszönik a semmit”, és az elnököt melegebb éghajlatra is elküldve a „fuck you”-t skandálják.

DÖBBENETES, HOGY AZ ELNÖK EGYÉBKÉNT 13 NAPPAL A KATASZTRÓFA UTÁN LÁTOGATOTT EL MAUIRA.

Azt sem tudta, hol van

Az elnök Mauin sem tudta hol van. Az alábbi felvételen az látszódik, hogy teljesen zavart, és nem tudja hol van.

A HAWAII DEMOKRATA SZENÁTOR AZT JAVASOLJA NEKI, HOGY IGYON EGY KORTY VIZET, DE BIDEN NEM VÁLASZOL, HANEM INKÁBB ELCSOSZOG.

Nem tudja, kit, hogyan hívnak

Elképesztően kínos jelenet volt az is, amikor

JOE BIDEN TÖBB HAWAII TISZTVISELŐ NEVÉT IS ROSSZUL EJTETTE KI.

A hatóságok a felperzselt terület mintegy 85 százalékának átkutatása után 114 holttestet találtak, akik közül egyelőre mindössze 27 személyazonosságát sikerült megállapítani. Az eltűntek hozzátartozóit arra kérik, hogy szolgáltassanak DNS-mintákat.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...