-2 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

Elfoglaltak egy államot, ami Magyarországtól mindössze 20 kilométerre van – óriási a feszültség

Dátum:

Megosztás:

A horvát hatóságok és rendőri erők behatoltak az alig 7 négyzetkilométeres Liberland („Szabadföld”) nevű, magát szuverénnek tekintő mikroállam területére.

A Világgazdaság arról ír, hogy a horvátok fellépésére először szeptember 21-én került sor, azóta minden nap afféle razziát tartanak a magyar határtól alig 20 kilométerre, Szerbia és Horvátország között fekvő államban.

Horvát rendőrök és erdőőrök szállták meg Liberland állam területét. A Monaco és Vatikán államoknál valamivel nagyobb, magát szuverénnek tekintő, de a nemzetközi fórumokon önállónak el nem ismert Liberlandban a horvát hatóságok egyelőre nem tisztázott okból és módon foglaltak le eveződeszkákat (SUP) és élelmiszer-adagokat.

Liberland nemzeti lobogója – a területet a nemzetközi fórumokon nem ismerik el önálló országkéntFORRÁS: LIBRE.LIFE

Liberland államot 2015-ben alapította egy cseh politikus, egy, a Duna nyugati oldalán található, vitatott hovatartozású földterületet jelölve ki az állam területi alapjául. Az apró nemzetnek hivatalosan a mai napig sincs egyetlen regisztrált lakosa sem, ellenben már kikiáltása után több százezren akartak e-állampolgárság formájában csatlakozni a kezdeményezéshez. Liberland egyelőre adományokból próbálja magát fenntartani, de azt tervezik, hogy jelentős beruházásáokat, például kalandparkok építését, szálláshelyeket fejlesztő cégeket csábítanak oda.

Ezt kicsiny területet tekintik a liberlandiak államuk földjének:

GOOGLE-térkép

SZABADFÖLD ÁLLAMÁT UGYANAKKOR NEM ISMERIK EL A NEMZETKÖZI FÓRUMOKON, ÍGY LIDERLANDOT EGYELŐRE CSAK KIKIÁLTÓI ÉS A HOZZÁJUK CSATLAKOZÓK TARTJÁK A SZÓ ELFOGADOTT ÉRTELMÉBEN FÜGGETLEN ÁLLAMNAK.    

Ugyanakkor ez nem akadályozta meg a vezetőket, hogy videón mutassák be azokat az anyagi károkat, melyeket a horvátok által végrehajtott rajtaütésben elszenvedtek. Közlésük szerint házakban, elektronikus berendezésekben, személyes tárgyakban keletkezett anyagi kár. A liberlandi vezetők elmondták azt is, hogy folytatják jogi úton való érvényesítését szuverenitási törekvéseiknek.

A liberlandi videó:

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...

Egyenlőre gyógyíthatatlan, gyulladásos betegség terjed Magyarországon, sok a beteg gyerek is

Az elmúlt húsz évben drasztikusan emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedők száma. Hazánkban mintegy 60 ezer beteget tartanak...

Életben lévő magyar túszról érkezett információ az izraeli hatóságoktól – videó

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, ami szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van...

Az Atlético Madrid, a Lazio, a Dortmund és a Barcelona is továbbjutott

A Manchester City kétgólos hátrányból fordítva biztosította csoportelsőségét, korábban továbbjutott már abból a csoportból az RB Leipzig is....