20 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

Emberkereskedelem és kényszermunka gyanúja miatt csapott le a rendőrség egy hevesi családra, mindannyian szabadlábon védekeznek – videó

Dátum:

Megosztás:

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt indult büntetőeljárás a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) miskolci osztályán egy Heves vármegyei família ellen.

A férfi ikerpárt és két társukat még másfél héttel ezelőtt fogták el a nyomozók. Az apának akkor sikerült megszöknie, pénteken azonban őt is meggyanúsították. Az augusztus közepi akció a német rendőrökkel közösen zajlott, az egyik gyanúsítottat ugyanis Wiernsheimben fogták el.

A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály miskolci nyomozói még 2021-ben indítottak nyomozást ismeretlen tettesek ellen, miután felmerült a gyanú, hogy 2016 óta magyar nőket visznek ki Németországba, ahol prostitúciós tevékenységre kényszerítik őket. A büntetőeljárás elején a rendőröknek minimális információjuk volt az illegális bizniszről. Az idő előrehaladtával azonban szisztematikusan összegyűjtötték a bizonyítékokat, így egyre tisztábban körvonalazódott az elkövetői kör és az egyes tagok szerepe.

A gyanú szerint a jelenleg 57 éves L. János lőrinci lakos irányította a csapatot. Két iker fia, a most 31 éves ifj. L. János és L. Konrád szállította ki Németországba a nőket a szexuális szolgáltatás helyszíneire, vagyis magánlakásokba.A lányok kiszervezése a kuncsaftokhoz K. Alexandra feladata volt. A 2016-ban mindössze 19 éves nő maga is végzett prostitúciós tevékenységet, miközben a többi kolléganőjét internetes erotikus oldalakon hirdette meg, majd a jelentkezőkkel egyeztette a részleteket. A csapathoz egy idő után csatlakozott a jelenleg 33 éves F. Richárd is, aki barátnője futtatásában vett részt.

A nők napi szinten 10-12 kuncsaftnak nyújtottak szexuális szolgáltatást, amiért általában alkalmanként 100–150 euró közötti összegeket vettek át a férfiaktól. A bevételüket a nap végén át kellett adniuk K. Alexandrának, aki azt L. Jánosnak adta tovább. A futtatók Löwensteinben biztosítottak egy apartmant a nőknek, akiket egész nap a felügyeletük alatt tartottak, s mindössze a napi megélhetésükre adtak nekik pénzt.

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a családtagokat / Fotó: police.huEmberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a családtagokat / Fotó: police.hu

Amikor az egyik fiatal nő teherbe esett, különböző praktikákat javasolva próbálták rávenni arra, hogy a terhességét megszakítsa. Az abortuszt ugyanis drágának találták.

Az elkövetői kör azonosítását követően a KR NNI miskolci nyomozói felvették a kapcsolatot a Heilbronni Rendőrkapitánysággal, tekintve, hogy információjuk alapján az elkövetők közül többen Németországban tartózkodtak. A magyar és a német rendőrök 2023. augusztus 16-ára szerveztek közös akciót.

Hazánkban három személyt fogtak el: K. Alexandrát Kenderesen, ifj. L. Jánost Kerekharaszton, míg F. Richárdot Verpeléten. Wiernsheimben a heilbronni nyomozók fogták el L. Konrádot, míg édesapjának, L. Jánosnak sikerült megszöknie a hatóságok elől. Ellene elfogatóparancsot adott ki a Nemzeti Nyomozó Iroda, ám 2023. augusztus 25-én sikerült beazonosítani a férfi budapesti tartózkodási helyét, ahol elfogták.

A Magyarországon elfogott elkövetőket a nyomozók emberkereskedelem és kényszermunka bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, míg a Németországban elfogott férfi meghallgatása is megtörtént. Jelenleg mindannyian szabadlábon védekeznek.

Lebukott a Németországban lányokat futtató családi vállalkozás / Fotó: police.huHazánkban három személyt fogtak el az ügyben / Fotó: police.hu

A nyomozás tovább folyik a sértetti kör szélesítése és pontos azonosítása okán. Az eddig tanúként kihallgatott nők áldozatsegítői hálózattal kapcsolatos tájékoztatása megtörtént – írja a police.hu.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...