22.7 C
Budapest
2023. szeptember. 21. csütörtök

Ennyi maradt VV Fanniból, édesanyja képtelen volt bemenni a rendőrségre

Dátum:

Megosztás:

Egy mobiltelefon, egy kézitáska, sminkek, pár összefirkált cetli – régen ezek mind fontos dolgok voltak. Ma már csak ereklyék.

Egy fiatal lány rövid életének utolsó lenyomatai. Ennyi maradt Novozánszki Fanni szüleinek, akik hat év után a napokban vették át a rendőrségtől meggyilkolt lányuk személyes holmijait.

Novozánszki Fanni szomorú történetét valószínűleg mindenki ismeri ebben az országban. Ő volt az a csodaszép valóságshow-szereplő, akit egy gátlástalan, pénzéhes férfi, bizonyos B. László hidegvérrel megölt, majd örökre eltüntette a föld színéről. Fanni holttestét a mai napig nem találták meg – hiába az elképesztő erőket felvonultató nyomozás – és valószínűleg már nem is fogják soha.

Fanni
Novozánszki Fanni mindössze 26 évet élt (Fotó: Bors)

Indíték a pénz volt

B. László 2017 őszén döntött úgy, hogy mindenáron pénzt szerez. Szüksége volt tőkére, hiszen a vállalkozásai befuccsoltak, és nagyon sok embernek tartozott már. A férfi egy barátnőjétől hallott először Novozánszki Fanniról, aki örömlányként dolgozott, de amivel felhívta magára B. László figyelmét, hogy nemrégiben tért haza Amerikából, ahol egy nagyobb összeget, 4,5 millió forintot keresett. A pénzt kivette a bankból, a lakásán volt, plasztikai sebészre akarta költeni, szilikon melleket szeretett volna. B. László arra kérte a közös ismerőst, hogy kérjen időpontot Fannihoz, a nő pedig összehozta őket. Az egykori valósgshow-szereplő tehát egy számára megbízható ember által ajánlott kuncsaftra számított, amikor ajtót nyitott. Nem volt benne félelem.

HASZNÁLHATO!
B. László a másodfokú bíróság előtt hallgatja az ítéletét (Fotó: Végh István)

Megbukott a meséje

Hogy a lakásban mi történt kettejük között, azt egyedül B. László tudhatja, aki viszont az elmúlt hat évben változatlanul azt vallotta, hogy Fannit eszméletlen állapotban találta, ezért felhívta a közös ismerősüket, a nőt, aki beajánlotta, majd ők ketten riasztottak két ismeretlen férfit, akiknek átadták az alélt testet. A meséje azonban – köszönhetően a nagyon alapos nyomozásnak, majd később a bizonyítási szakasznak – több helyen is logikai bukfencnek bizonyult, így nem állt meg a bíró előtt. A férfi ellen emellett olyan mennyiségű közvetett bizonyítékot sikerült szerezni, hogy első fokon és végül másodfokon is bűnösnek találták nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében, és végül 20 év börtönbüntetésre ítélték.

VV Fanni
Ez az utolsó kép Novozánszki Fanniról…. B. László viszi éppen a karjaiban a lány lakásához tartozó garázsban (Fotó: police.hu)

Sovány vigasz a börtön

Az eset hat évvel ezelőtt történt. A nyomozás, majd a tárgyalássorozat is hosszú volt, a rengeteg tanú, a szakértők, az elítélt fellebbezése mind közrejátszott abban, hogy ne legyen hamar vége. A történet legnagyobb vesztesei pedig pedig kétségkívül a lány szülei, akiknek végig kellett nézniük és hallgatniuk többek között a gyermekük meggyilkolása, majd az élettelen testének meggyalázása mocskos részletét is. Hallgattak, mert nem tehettek mást. A gyilkos már börtönben van, de ez sovány vigasz, ettől még nem tér haza soha többet a gyermekük. Ráadásul, hiába van ítélet az ügyben, számukra még egy sor nehéz feladatot szánt a sors. Még hátra van a halottá nyilvánítás, a lakásban talált véres pénz átvétele, és Fanni személyes holmijainak elhozatala is. Ez utóbbi a napokban megtörtént.

Fanni
VV Fanni édesanyja, Katalin a gyermeke gyilkosának elsőfokú ítélethozatalánál. Az előtérben B. László (Fotó: Bankúti Sándor)

Ennyi maradt

A Novozánszki család jogi képviselőjétől, dr Lichy Györgytől megtudtuk, hogy a napokban értesítette a rendőrség a családot, hogy elmehetnek azokért a tárgyakért, melyek eddig a bizonyítékraktárban hevertek. Ezek azok a holmik, melyeket a helyszínelők szedtek össze Fanni eltűnése után.

Egy mobiltelefon, egy táska, a táskában smink cuccok, papírfecni ráírt teendőkkel… ennyi maradt Fanniból, ezeket a személyes tárgyakat kapták most vissza a szülők

– mondta a Borsnak az ügyvéd. − Fanni édesanyja egyébként képtelen volt bemenni, a férjét kérte meg, hogy hozza ki a holmikat. 

Nagyon szomorú nap volt ez a szülők életében, hiszen hat év után először vehetik kézbe, érinthetik meg azokat a tárgyakat, melyeket utoljára a kislányuk tartott a kezében. Rajta Fanni illatával… borzasztó még belegondolni is

– tette hozzá a jogász, aki arról is tájékoztatta a lapunkat, hogy Novozánszki Fanni halottá nyilvánításának kérelmét a jövő héten adják be a bíróságra.

VV Fanni
Novozánszki Fanni 1993 – 2017 (Fotó: RTL Klub)

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A póker evolúciója: A régi kocsmáktól az online asztalokig

A póker az ügyességi, stratégiai és pszichológiai játék évszázadokon átívelő, gazdag történettel rendelkezik. Az ipar különlegessége, hogy rövid időn...

NAPÚT – 5: AZ Utolsó vacsora szereplői – Tádé

Jobbról balra haladva a harmadik apostol Szent Júdás Taddeus. Vigyázat! Nem tévesztendő össze az Iskarióti Júdással, aki végül...

Új kedvcsináló elérhető a „Loki” következő évadához

BUDAPEST, Magyarország (2023. szeptember 21.) – Az első évad meglepő lezárása után október 6-án folytatódik a Marvel Studios egyik közönségkedvenc...

Az energia-tévedés – vagy inkább energia-átverés, és a világ kifosztásának egy remek modellje – 1

Ugye emlékeznek még az idősebbek a 70-es évek elejére, amikor rettegtünk attól, hogy az energia alapját biztosító kőolaj...