1.7 C
Budapest
2023. december. 11. hétfő

Erőteljes szigorításra készülnek a Hamász miatt Ausztriában

Dátum:

Megosztás:

A Hamász iszlamista palesztin terrorszervezet Izrael elleni támadása és az ezt követő izraeli válaszcscsapások óta Ausztrában is több palesztinbarát, a Hamászt támogató tüntetésre került sor.

A tüntetők Bécsben, és több más városban izraeli zászlókat égettek Ez indította Karl Nehammer osztrák kancellárt arra, hogy a vonatkozó tövény szigorítását kezdeményezze. A kancellár szerint általánosságban be kell tiltani az állami jelképek meggyalázását.

A kancellár a múlt hét közepén tett szolidaritási látogatást Tel-Avivban. Benjámin Netanjahu miniszterelnökkel folytatott tárgyalásai során hangsúlyozta, hogy Ausztria Izrael mellett áll, a két ország értékei azonosak.

Az osztrák kancellár hazatérése után az ORF közszolgálati médium által ismertetett nyilatkozatában

javasolta a külföldi állami jelképek meggyalázásának törvényi tilalmát.

Az ORF ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a zászlók, illetve más külföldi állami jelképek megszentségtelenítésének tilalma csak akkor volt büntethető, ha azt illetékes hatóság vagy nagykövetség helyezte ki.

„A terror és az antiszemitizmus meggyalázásának nincs helye Ausztriában” – fogalmazott a kancellár.

Nehammer, az ugyancsak konzervatív néppárti belügyminiszterét, Gerhard Karnert, és az alkotmányügyi minisztert, Karoline Edstadlert bízta meg a a tervezet kidolgozásával.

„Nem fogadhatjuk el, hogy szélsőségesek kivonulhassanak utcáinkra, terrort népszerűsítsenek, és meggyalázzák az izraeli állami jelképeket”

– jelentette ki.

Hasonlóan vélekedett az alkotmányügyi miniszter is, hangsúlyozva, hogy az antiszemitizmusnak, a zsidók elleni gyűlöletnek nincs helye az osztrák társadalomban,

Edstadler szerint ennek szégyenteljes kifejezése volt az izraeli zászlók meggyalázása, illetve elégetése.

Az Osztrák Néppárttal közösen kormányzó Zöldek pártja némi fenntartással reagált a kancellári javaslatra.

A párt azt hangoztatta, hogy ilyen esetekben az általános tilalom, illetve az azzal járó büntetés életbe léptetése előtt meg kell vizsgálni a meglévő törvények alkalmazását.

Felmérések szerint az osztrák lakosság mintegy háromnegyede támogatja az antiszemitizmus elleni fellépés szigorítását, illetve az ezt célzó kezdeményezéseket.

Az Ausztriában is erősödő antiszemitizmus veszélyére figyelmeztetett az ORF-nek nyilatkozva a Bécsi Zsidó Hitközség elnöke Hangsúlyozva, hogy

az országban élő zsidókat egyre jobban aggasztják a tüntetések, egyre többen félnek.

Oskar Deutsch leszögezte, hogy támogatja a tüntetéshez való jogot, de nincs helye az osztrák utcákon az olyan megmozdulásoknak, amelyek résztvevői a terrort dicsőítik, annak részvevői Izrael állam megsemmisítését követelik tette hozzá.

Ha mégis ilyen tüntetésekre kerül sor, azok ellen a hatóságoknak a leghatározottabban fel kell lépniük – hangsúlyozta a zsidó hitközség vezetője.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...