1.7 C
Budapest
2023. december. 12. kedd

Evés, ivás, mobil, pizsama, ágynemű – így kellene készülnünk egy jó alvásra

Dátum:

Megosztás:

A Magyar Alvás Szövetség tájékoztatása szerint a magyarok kicsit kevesebbet alszanak, mint a világ lakossága.

A világ civilizált lakossága általában nem alszik jól – mondta az InfoRádióban a Magyar Alvás Szövetség elnöke.

„A Magyar Alvás Szövetség egy négyéves kutatás együttműködő résztvevőjeként igyekszik követni, hogy hogyan alszanak a magyar emberek, és a nemzetközi trendektől nem nagyon térünk el, egy kicsit alszunk rosszabbul, mint az európai átlag. Hétköznap átlagosan 6,8 órát, hétvégén pedig átlagosan 7,6 órát alszanak a magyarok. A nemzetközi ajánlás 7 és 9 óra között van a felnőtteknél” – mutatott rá G. Németh György.

Elmondta azt is, hogy amióta az emberiség mesterséges fényt használ, átlagosan egy órát csökkent az alvás napi mennyisége. „Ez nem jó jel. Ez nyilván az életmódból adódik, illetve az utóbbi 15 évben azoknak az eszközöknek a használatából, mint a televízió, az okoseszközök, a tabletek, a telefonok, amelyek esti használata kifejezetten károsan befolyásolja az alvásunkat” – figyelmeztetett.

Az alvás szerepét, értékét jobban meg kellene becsülnünk szerinte.

„Kezdve az ágy, a matrac, a hálóruha, a hálónemű minőségétől egészen odáig, hogy megfelelő módon a szervezetet tudatilag és fizikálisan is készítsük fel arra, hogy következik egy olyan időszaka a napnak, amely nagyon szép is tud lenni egy tevékeny nap után, egy kellemes, jóízű alvás, amelybe beleférnek az édes álmok is” – magyarázta a Magyar Alvás Szövetség elnöke. Elmondta még, hogy este 6 óra után már ne egyenek azok, akik este 10 órakor álomra hajtják a fejüket, de a folyadékbevitel is csak korlátozottan ajánlott, mert a sok folyadék miatt „szegmentált lesz az alvásunk” – tette hozzá G. Németh György.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...