0.7 C
Budapest
2023. december. 10. vasárnap

Gandhi lemondott a szexuális örömökről, ugyanakkor meztelen nőkkel fürdött és aludt (18+)

Dátum:

Megosztás:

Nem titok, hogy Gandhinak szokatlan szexuális élete volt, ráadásul gyakran provokatív utasításokat adott híveinek.

A független India első miniszterelnöke, Jawaharlal Nehru egyenesen abnormálisnak és természetellenesnek nevezte, hogy Gandhi azt tanácsolta az ifjú házasoknak, hogy ne szeretkezzenek egymással, inkább fogadjanak cölibátust a lelki üdvük érdekében, arról nem is beszélve, hogy ifjú híveit és családtagjait arra használta, hogy tesztelje, mennyire képes ellenállni a szexuális vágynak.

Gandhi Indiában született és 13 éves volt, amikor feleségül vette a 14 éves Kasturbát, ami a gudzsaráti hagyományok szerint egyáltalán nem számított korainak. A fiatal feleség hamarosan teherbe esett, a párnak összesen négy gyermeke született.Gandhi rendszeresen szeretkezett feleségével, sőt, a kéjes vágy még haldokló édesapja ágya mellől is elszólította, mely miatt sokáig bűntudat gyötörte.

Gandhi és a felesége, 1902-benFORRÁS: WIKIPEDIA

Ettől függetlenül a harmincas évei közepéig megélte a szexualitást, mely akkor változott meg, amikor a búr háború és a zulu-lázadás során azt fontolgatta, hogyan tudná a legjobb szolgálatot nyújtani az emberiségnek. Végül úgy döntött, hogy a szegénység szolgálatába áll és elfordul a szexuális örömöktől, hogy megtalálja az utat Istenhez.

1906-ban, 38 éves korában fogadalmat tett a brahmacsarjára, mely a gondolatok, a szavak és tettek tisztasága, s cölibátussal, önmegtartóztatással jár.Gandhinak könnyű volt elfogadni a szegénységet, ugyanakkor a cölibátus számára is kihívást jelentett, ezért egy sor szabályt dolgozott ki, hogy folyamatosan tesztelje, mennyire tud ellenállni a szexuális kísértésnek. Miután megtért, híveinek a következőt javasolta:

Minden megfontolt indiainak az a kötelessége, hogy ne házasodjon meg. Amennyiben képtelen erről lemondani, tartózkodnia kell a feleségével való szexuális együttléttől.”

Ashramokat állított fel, ahol a férfiakat és nőket elkülönítették, Gandhi azt javasolta, hogy a férjek ne legyenek együtt feleségeikkel és ha rájuk tör a vágy, akkor hűtsék le magukat egy hideg fürdővel. Rá azonban nem vonatkoztak a szabályok, titkárának nővére és egyben személyes orvosa, Sushila Nayar lánykorától fogva Gandhival fürödt és aludt – írja az Independent.

Gandhi unokájával, Avaval (jobbján) és személyes orvosával, Dr. Sushila Nayarral (balján)FORRÁS: BETTMANN ARCHIVE/BETTMANN/GETTYIMAGES

Felesége halála után aztán egyre több nővel vette körül magát, akiket arra kötelezett, hogy meztelenül aludjanak vele, sőt, néha még sztriptízeltek is neki. A szellemi vezető újra és újra tesztelni akarta az önmegtartóztatását és vonzóbbnál vonzóbb nőkkel vette körbe magát.77 éves volt, amikor a 33 éves Sushilát invitálta az ágyába, majd felszólította 18 éves unokahúgát, Manut is, hogy aludjon vele.

A brahmacsarja ilyen jellegű gyakorlatot nem követelt meg, de Gandhi úgy érezte, hogy ezek a kísérletek a nemzet érdekeit szolgálták, hisz bebizonyította, hogy Isten szolgálatába állva képes ellenállni a kéjes vágyaknak és képes egy ágyban feküdni meztelen nőkkel úgy, hogy bármilyen szexuális izgalom lenne úrrá rajta. Szerinte egy olyan személy, aki ilyen szinten képes a saját ösztöneit kordában tartani, az képtelen lenne hazudni vagy ártani bárkinek.

Gandhi viselkedését széles körben kritizálták a családtagok és az őt körülvevő politikusok, sőt, személyzetéből többen felmondtak,köztük újságjának két szerkesztője is. Gandhi azonban azzal védekezett, hogy ha ezek után elküldené unokahúgát, az a gyengeség jele lenne. Halála előtt egy évvel a 18 éves Abha, Gandhi unokaöccsének felesége is csatlakozott Manuhoz. Amikor 1948-ban meggyilkolták, Manu és Abha, mint két sétapálca voltak a két oldalán.

Gandhi unokájával sétál, Manu Gandhival (L),FORRÁS: AFP

Gandhinak 40 éven keresztül nem volt szexuális kapcsolata nővel, sőt, a szellemi vezető már azt is gyengeségnek tekintette, ha „önhibáján” kívül magömlése volt. Szentül hitt a sperma erejében, meggyőződése volt, hogy aki magában tartja az ondót, az kifogyhatatlan erőre tesz szert. Szokatlan szexuális szokásai miatt utólag sokan támadták, habár élete végéig azt akarta bizonyítani, hogy ő minden kísértés ellenére is képes az önmegtartóztatásra.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Az orális szex növelheti a szájrák esélyét (18+)

Megdöbbentő tanulmány látott napvilágot az orális szex és a rák összefüggésben. Amerikai kutatók szerint az orális szex és a rák összefüggésben...

Pankotai Lili szánalmas interjúja a köznevelésért felelős államititkárral, Maruzsa Zoltánnal – videó

Maruzsa Zoltán ellátogatott a Fiatalok és médiatudatosság konferenciára. A rendezvény után Pankotai Lili aktivista egy rögtönzött interjún kapta...

Szinte az egész országra kiadták a vészjelzést, mutatjuk, hol a legrosszabb a helyzet

Elsősorban az autóba ülőknek jelent rossz hírt a mai időjárás, de nagy valószínűséggel senki sem fog különösképpen örülni....

Szánalmasan próbálkozik Zelenszkij, Buenos Airesbe repült Orbán Viktor után

Zelenszkij ukrán elnök a nemzetközi politikában egészen ritkán látható szánalmas módon próbálkozik, hogy valahogy megpróbálja rávenni Orbán Viktor...