22.7 C
Budapest
2023. szeptember. 21. csütörtök

Giorgia Meloni és Orbán Viktor szövetségén Olaszország szeme

Dátum:

Megosztás:

A budapesti látogatás lehetőséget nyújt arra is, hogy az olasz kormányfő találkozzon Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével és megvitassák a legfontosabb európai kérdéseket.

Az olasz lapokat ellepte a budapesti demográfiai csúcs híre, amelynek egyik díszvendége Giorgia Meloni olasz kormányfő. 

Egyes olasz lapok szerint Meloni többek között azért is vesz részt az eseményen, hogy lemásolja az elmúlt évtizedben bevált magyar családpolitikát. 

Az olasz jobboldali pártok vezetői több alkalommal nyilatkoztak úgy, hogy kiemelt figyelemmel tanulmányozzák a magyar modellt. Kétségtelen, hogy Olaszország súlyos népességfogyással küzd, és eddig egyetlen kormánynak sem sikerült megfordítani a csökkenő tendenciát. A statisztikák szerint az elmúlt években Padova népességének megfelelő számú személy tűnt el Olaszország demográfiai térképéről. 

Giorgia Meloni a választási kampánya során ígéretet tett, hogy felveszi a küzdelmet a népességfogyással, megkeresi a kiutat a demográfiai télből. 

A költségvetési csomag kapcsán azt nyilatkozta, szerény kereteik vannak, de a családtámogatásra mindenképpen különítenek el forrásokat.

Az olasz sajtóelemzések szerint a demográfiai csúcsot követően Meloni találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel. A tárgyalások témái között szerepelhet az Olaszországot sújtó migrációs krízis, különösen azt követően, hogy Franciaország bejelentette, lezárja az olasz határszakaszt, Németország pedig zárolta a bevándorlók szolidaritás elvén működő átvételét Olaszországtól. 

Nagy valósíznűséggel szó esik majd arról is, csatlakozna-e a Fidesz az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai pártcsaládhoz, amelynek Meloni az elnöke. 

Az Olasz Testvérek párt képviselői a közelmúltban több alkalommal nyilatkozták, hogy az Európai Konzervatívok és Reformerek kapuja nyitva áll a Fidesz előtt. Az ECR elnöke stabil európai tömörüléssel szeretne indulni a 2024-es európai parlamenti választásokra, hogy komoly fajsúllyal szólhassanak bele a jobboldali erők az európai politikába. Az olasz lapok egyetértenek abban, hogy az olasz miniszterelnök budapesti látogatása megerősíti a magyar–olasz kapcsolatokat.

Borítókép: Giorgia Meloni olasz miniszterelnök beszédet mond az V. Budapesti Demográfiai Csúcs első napján a Szépművészeti Múzeumban 2023. szeptember 14-én (Fotó: Havran Zoltán)

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...

Gyerekei és felesége is volt Mihálynak, aki fejbe lőtte magát Budán – megrázó részletek

A férfi állítólag egy vadászpuskával lőtte fejbe magát. Megrázó tragédia történt Budapest II. kerületében hétfő délután. Egy Mihály nevű férfi holttestét találta meg...

Imam bayildi

Imam bayildi Magyar neve: Imam bayildi Eredeti neve: İmambayıldı Származás: Törökország Hány adag? 4 személyre Előkészítési idő:           45 perc Pihentetés / kelesztés:           00 perc Főzési / sütési idő:           50 perc Összesen: 1 óra 35...

A póker evolúciója: A régi kocsmáktól az online asztalokig

A póker az ügyességi, stratégiai és pszichológiai játék évszázadokon átívelő, gazdag történettel rendelkezik. Az ipar különlegessége, hogy rövid időn...