21.9 C
Budapest
2024. április. 12. péntek
NyitólapGondolkodóGlobális ellenmelegedés (5)

Globális ellenmelegedés (5)

Az ENSZ egyik remek szervezete az IPCC. Jelentése: Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), vagyis az éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi testület. Ez tehát egy politikai testület, amely persze törekszik arra, hogy megfelelő mennyiségű tudós neve szerepeljen a kiadványain.

Azt állítják, hogy a világ legkiválóbb 1500 – 2000 tudósa által alkotott, éghajlat változással foglalkozó testület, az egyszerűen nem igaz! Ezt egyszerűbben úgy lehet fogalmazni, hogy hazugság.

195 ország a tagja, és az általuk delegált szakemberek többsége még csak nem is tudós, ahogy ezt Philip Stott is kijelenti (Londoni Egyetem Biogeográfiai tanszék professzora).

philipp stott
Prof. Philip Stott

Richard Linzen professzor szerint, ha valaki nem értett egyet a jelentésekkel, azokat is fent hagyták a listán. Továbbá ment a győzködés, hogy „ha már ennyien egyetértenek”, akkor te se tiltakozz! Egyszerű zsarolás. Így maradt a listán Paul Reiter professzor is a párizsi Pasteur Intézet tudósa is.

Prof  Paul Reiter
Prof. Paul Reiter

Miután látjuk, hogy mennyi „lelkes” politikus nyomul a témában – a magyar parlamentben is – nem csodálhatjuk, hogy egy csomó tudós inkább csendben marad a témában.

Egy mókás történetet azért ide citálunk, mely szerint vannak jó humorú tudósok is, akik ebből még sikert is tudnak kovácsolni. És ez a történet kicsit kezd közelebb hozni minket is a megoldáshoz

Piers Corbi napfizikus modellezte a történéseket, és az angol meteorológiai intézet ellenében fogadott az időjárásra (ott még erre is lehet fogadni . Miután állandóan nyert, olyan sztár lett belőle, hogy még a legnagyobb példányszámú sajtó is kikiáltotta szuper meteorológusnak! Az egyik cikket ott láthatjuk mögötte a falon is.

A legjobb meteorológus

Folyt. köv.!

Most népszerű

Hasonló hírek