20 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

Globális felmelegedés- 5: a szervezett tudomány

Dátum:

Megosztás:

Az ENSz egyik tudományos szervezete az IPCC. Jelentése: Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), vagyis az éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi testület.

Ez tehát egy politikai testület, amely persze törekszik arra, hogy az objektív igazság birtokosának látszatát keltse, és így megfelelő mennyiségű tudós neve szerepel a kiadványain. Azt állítják, hogy a világ legkiválóbb 1500 – 2000 tudósa által alkotott, éghajlat változással foglalkozó testület. Ez egyszerűen nem igaz! Egyszerűbben úgy is lehet fogalmazni, hogy hazugság! 195 ország a tagja, és az általuk delegált szakemberek többsége még csak nem is tudós, ahogy ezt Philip Stott is kijelenti (Londoni Egyetem Biogeográfiai tanszék professzora).

Richard Lindzen (Harvard Egyetem) professzor szerint, ha valaki nem értett egyet a jelentésekkel, akkor azokat is fent hagyták a listán. Továbbá ment a győzködés, hogy „ha már ennyien egyetértenek”, akkor te se tiltakozz! Egyszerű zsarolás. Így maradt a listán Paul Reiter professzor is a párizsi Pasteur Intézet tudósa is.

Miután látjuk, hogy mennyi „lelkes” politikus nyomul a témában – a magyar parlamentben is – nem csodálhatjuk, hogy egy csomó tudós inkább csendben maradt. Őket a szakma jobban érdekli, mint az azt körülvevő csinnadratta.

Egy mókás történetet azért ide citálunk, mely szerint vannak jó humorú tudósok is, akik ebből még sikert is tudnak kovácsolni. És ez a történet kicsit kezd közelebb hozni minket is a megoldáshoz!

Piers Corbyn napfizikus modellezte a hőmérséklet változását, és az angol meteorológiai intézet ellenében fogadott az időjárásra (ott még erre is lehet fogadóirodát találni).

Miután állandóan nyert, olyan sztár lett belőle, hogy még a legnagyobb példányszámú sajtó is kikiáltotta szuper meteorológusnak! Az egyik cikket ott láthatjuk mögötte a falon is.

Egyébként az ő élettörténete is érdekes, nem lehet unalommal vádolni.

A COVID-19 világjárvány alatt végig az oltást és az intézkedéseket támadók kiemelkedő szószólója volt. A SARS-CoV-2-t „álhírnek” minősítette, gyakran kampányolt a bezárások és a COVID-19 vakcinák ellen, és veszélyesnek minősítette a COVID-19 vakcinákat. Corbynt több alkalommal letartóztatták, mert részt vett a közegészségügyi törvények elleni tiltakozásokon, és a parlamenti képviselők elleni erőszakos cselekmények elkövetésére szólította fel támogatóit.

Ráadásul a volt munkáspárti vezér: Jeremy Corbyn bátyja.

Na de térjünk vissza a szigorú tényekhez! Ezt azonban majd a következő cikkben tesszük meg…

Montvai György

SKYTING MAGAZIN

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...