18.8 C
Budapest
2023. október. 1. vasárnap

Globális felmelegedés 7:

Dátum:

Megosztás:

Nir Shaviv napfizikus és Jan Veizer geológus professzorék kielemezték az elmúlt 500 millió év napszél aktivitásának összefüggését a globális hőmérséklet változásával.

Megdöbbentő korreláció van a két paraméter között: amikor a Napszél nagyon aktív, akkor a globális hőmérséklet csökken. Amikor a Napszél lankadt, a globális hőmérséklet emelkedik! És mindig. És 500 millió évig, vagy akár még tovább! Vagyis a két paraméter szoros korrelációban van egymással. Figyelem, most még nem állítjuk, hogy valamelyik okozza másikat. Csak annyit állítunk, hogy egy szoros rendszerben vannak. Az előző részben már említettük a kozmikus sugárzást, mint a felhőképződés fontos elemét. Ennek fényében már nem is meglepő, ha a kozmikus sugárzás hatását említjük a földi éghajlatra.

Nem szeretnénk elkalandozni mindenféle ezoterikus irányba, de azért furcsának tűnik, hogy a csillagászatilag is eszetlen messzi objektumok ezek szerint hatással vannak a földi életre!

A szaktudomány milyen élénken ostorozza az asztrológiát! Persze most nem a bulvár sajtó szerelmi horoszkópjára gondolunk! Fő érvük az asztrológia ellen az, hogy miféle hatása lehet egy bolygónak, vagy más objektumnak a Földön, amikor olyan messze van? Nem is hatásra gondol egy asztrológus persze, hanem egy bonyolult rendszer szinkron jelenségeire.

Mit szól a tudomány ahhoz, hogy pont a tudomány eszközeivel csillagászatilag is hatalmas távolságokban gerjesztett jelenségek, amikből összeáll a kozmikus sugárzás, és a Nap összjátékának hatására milyen lesz az éghajlat a Földön? Ez illetlenség!

No de térjünk vissza: Ha ilyen nyilvánvaló tévedés az éghajlat változással összekötni a CO2 változást a Földön, akkor miért tudta Al Gore ezt olyan briliánsan használni? Leszámítva azt az apró tényt, hogy nem ez volt előbb és az lett utána, hanem az volt előbb és ez lett utána – ahogy ezt a 2. cikkünkben már elemeztük – és persze, hogy a CO2 mindent okoz, csak közvetlen felmelegedést nem.

Ez nem is zavarja a klímavédő aktivisták és politikusok tömegét, ők a tényekkel úgy sem foglalkoznak sokat.

Szóval a felmelegedéshez – lehűléshez vissza kell térnünk a Naphoz, melyet legközelebb meg is teszünk.

Montvai György

SKYTING MAGAZIN

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Váratlan dolgot tettek az oroszok éjjel, ez az ország sodródhat bele a háborúba

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román...

Kiakadtak a rajongók Beckham tettén, amikor szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert…

David Beckham ismét megosztotta a követőit legújabb videójával, amelyen szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert. Éppen Victoria Beckham párizsi...

Milliókat keres ez a gyönyörű lány azzal, hogy a kerek fenekével lufikat robbant – fotó

Egy fiatal nő nem gondolta volna, hogy az egyik rajongója fura kérdéséből üzleti vállalkozást fog indítani, azonban mégis...

Egyre durvul a migránsőrület – képek, videó

Drótvágó, létra, bot, csőre töltött éles lőfegyver... – át akarnak jönni az illegális migránsok a kerítésen - írja...