18.4 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

Globális felmelegedés – 9

Dátum:

Megosztás:

Szóval mi is az Al Gore féle sumák titka?

Ő arra a bizonyítékra alapozta érvelését, hogy szoros korreláció van több millió évre visszamenőleg a felmelegedés és a CO2 tartalom között.

Az Antarktiszon végzett fúrásokkal nagy időtávból származó jégrétegeket lehetett elemezni. És valóban, a jégrétegben bizonyos mélységekben (aminek korát a geológusok azonosítani tudták) megkötött CO2 tartalom és más geológiai rétegek mindenféle tulajdonságai alapján megállapított hőmérséklet ingadozás szoros összefüggést mutat!

Csakhogy! Ahogy azt már említettük a 2. cikkünkben időben eltér a hőmérséklet és a CO2 tartalom függvénymenete egymástól! Méghozzá pont fordítva, mint ahogy azt a politikusok látni és láttatni szeretnék!

A hőmérséklet növekedése 800 évvel megelőzi a CO2 tartalom növekedését a levegőben!

Ha ez kitudódik, akkor már ez az egy bizonyíték is megdől, hiszen nem okozhatja a CO2 tartalom növekedése a hőmérséklet növekedését, ráadásul 800 év múlva!

Akkor ez azt sem jelentheti, hogy az emberiség okozza a felmelegedést. Nahát! Ez helytelen. Mi lesz akkor a sok-sok elköltött dollárral és a jól fizetett politikusok, média-emberek és aktivisták jövedelmével? Belegondolni is szörnyű!

Ha valakit esetleg érdekel az igazság, akkor az az, hogy a CO2 az egy természetes gáz, ami az élő és élettelen rendszerekben képződik folyamatosan.

Ha hőmérséklet csökken, akkor a tengerek és óceánok nagy mennyiségű CO2-t kötnek meg, míg, ha a hőmérséklet nő, akkor egy csomó CO2-t kibocsájtanak a vizek, és nő a CO2 tartalma a levegőnek. Ilyen egyszerű, de ha zavart okoz a gépezetben, akkor ezt bizalmasan kell kezelni VILÁGOS?

Ehhez hozzátéve még, hogy az üvegház hatású gázok hatásaiban a CO2 eltörpül, kiderül, hogy Al Gore Úr egyszerűen hülyeséget mondott. Ráadásul a mentőérvként felhozott tehenekből felszabaduló metángáz, mint üvegház hatású gáz elegáns elmélete megdől amiatt, miszerint a világűr tele van metán, etán stb. gázokkal és származékaival. Ugye emlékszünk a kérdésre, hogy hogyan került ennyi tehén a Plútóra, vagy a Szaturnusz hatalmas holdjára a Titánra?

Tehát a múltkori két kérdésből már csak eggyel érdemes foglalkozni:

  1. Miért bombáz a média ezzel a CO2 dologgal, meg a tehenekkel?

Csak nem a pénz befolyásolja az ügyeket?

Montvai György

SKYTING MAGAZIN

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...