24.8 C
Budapest
2024. június. 16. vasárnap
NyitólapGondolkodóGlóbális termosz .. a múltnak kútja

Glóbális termosz .. a múltnak kútja

Ahogy az előző cikkben is érintettük, most kicsit mélyebben, részletesebben vizsgáljuk meg a „múltnak kútját”!

A XX. század elején az ipari termelés fejlődése még gyerekcipőben járt, és csak néhány – iparilag fejlődő – országra korlátozódott. A második világháború után érkezett egy nagy változás: a fogyasztási cikkek, és gyártásuk elöntötte a világot, és rengeteg országban következett be hatalmas ipari fejlődés.

gyár

Lehetne óriási meglepetés is, hogy az utóbbi 120 évben először jócskán melegedett az éghajlat (több, mint fél fokkal), pedig az ipari termelés motorját adó autókat és repülőket még fel sem találták igazából! Aztán 1940-ben, amikor elkezdődött az ipari termelés felfutása (háborús, majd fogyasztási okokból), akkor a hőmérséklet jelentősen csökkent 1975-ig! Még egy meglepetés!

120 év

Lehet, hogy elfelejtettek szólni a teheneknek?

Ráadásul a CO2 aránya a légkör összes alkotóeleméhez képest elképesztően alacsony, mindössze 0,054 %. Még inkább érdekes, hogy ennek is csak egy apró százalékát termeli az emberiség és tehenei! Továbbá az ún. üvegház hatású gázok közül az egész 95 %-át a vízpára adja, vagyis ami miatt drámai sikoltozások vannak a média és lelkes, hozzá nem értő politikusok állal támogatott gyűléseken és konferenciákon, az bizony még komolytalanságnak is nevetséges.

A következő cikkekben arra is választ keresünk, hogy akkor miért van egy csomó tudós státuszú ember az aggódók között, és miért nő a hőmérséklet néha, néha meg miért csökken?

Most népszerű

Hasonló hírek