1.7 C
Budapest
2023. december. 11. hétfő

Gyászolnak a színművészek! Mindenkit meglepett Galambos Erzsi halála..

Dátum:

Megosztás:

A Kossuth-díjas színésznőről Vándor Éva emlékezett meg a Mokkában, mialatt Csonka András is megszólalt.

A minap érkezett a szomorú hír, hogy elhunyt Galambos Erzsi, Kossuth-díjas színművész: pályáját még gyerekszínészként kezdte, és több, mint 80 évig állt színpadon. A péntek reggeli Mokkában két barátja és pályatársa emlékezett meg a lenyűgöző színésznőről: Vándor Éva és Csonka András.

Vándor Éva és Csonka András a Mokkában.
Galambos Erzsiről emlékezett meg Vándor Éva és Csonka András. Fotó: TV2 – Mokka

Elképesztően nagyívű pályát tudhatott maga mögött Galambos Erzsi, aki ráadásul igen szép kort élt meg. Vándor Éva, aki a József Attila Színházban ismerkedett meg vele és több darabban játszottak együtt, elmesélte, hogy az káprázatos tehetséggel megáldott színésznő rendkívül szigorú volt: magához és másokhoz is.

Szigorú volt, de igazságos: elképesztő, amit elvárt önmagától és másoktól, a pályatársaitól és a partnereitől. Olyan szigorúságot, olyan fegyelmet és olyan profizmust, amit adott is, de el is várt másoktól

– emlékezett vissza Vándor Éva elhunyt kolléganőjére, akivel, ha sikerült megfelelni a kívánalmaknak, akkor rendkívül könnyű volt együtt dolgozni.

Csonka András – akinek nem adatott meg a közös munka – mint barát és rajongó szólalt meg. Elmondása szerint gyerekkorra óta nagy kedvence volt a színművésznő: egy igazi nagyasszony, egy műfaj úttörője, hiszen tulajdonképpen ő kedveltette meg a musical műfaját Magyarországon, olyan darabokkal, mint a Kabaré vagy a Chicago, és aki, nem mellesleg, egy csodálatos, érzékeny ember is volt.

Galambos Erzsi 91 évet élt: amikor egy művész ilyen magas kort él meg, a közönség hajlamos hozzászokni a jelenlétéhez, és el sem tudja képzelni, egyszer csak nincs többé. Csonka András hozzáfűzte, hogy a színésznő hihetetlen energiával létezett és fantasztikus élete volt: azt hihetnénk, egy ilyen történetnek egyszerűen soha nem lehet vége.

Nyitókép: MTVA Archívum | Galambos Erzsi fiatalon.

Videó

Forrás

HIRMAGAZIN ONLINE MÉDIA

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...