18.4 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

Ha maradt 8 nap szabadsága, az ősszel a dupláját éri majd

Dátum:

Megosztás:

Az idei esztendőben már csak egy négynapos és két háromnapos hosszú hétvége lesz, de a fennmaradó szabadságnapokkal érdemes előrelátóan tervezgetni, ugyanis ügyesen kalkulálva akár sokáig tartó pihenőidőszak is kialakítható ősszel vagy az év végén is.

Közeleg az ősz, szeptember 1-jén kezdődik az iskola és a legtöbb magyar család már túl van a nyaraláson. Nehéz lesz visszazökkenni a szürke hétköznapokba és ilyenkor sokan már azon gondolkodnak a naptárt lapozgatva, mikor lesz lehetőség megint arra, hogy hosszabb ideig lazíthassanak.

Nos, idén október 21-e, szombat és 23-a, hétfő között, valamint december 30-a, szombat és 2024. január 1-je, hétfő között lesz háromnapos hosszú hétvége. Négynapos hosszú hétvégéből már csak egy maradt, december 23-a, szombat és december 26-a, kedd között. Érdemes még megjegyezni, hogy mindenszentek, november 1-je egy szerdai napra esik majd.

Tavaly csak hat munkanapra eső munkaszüneti nap volt, ezzel szemben idén kilenc lesz összesen.

Ha hosszabb ideig szeretne vakációzni, kirándulni vagy esetleg külföldre utazna még az ősszel és ennek fényében venne ki szabadságot, érdemes az október végétől november elejéig tartó időszakot megcélozni.

Négy-négy napnyi szabadsággal tervezve ugyanis október 21-től november 6-ig lehetne pihenni, ami összesen 16 szabadnapot jelentene.

A másik hasonló lehetőség majd csak karácsonykor adódhat, hiszen december 25-26-a, hétfőre és keddre esik, ezért célszerű kivenni szabadságot december 27-28-29-re, hiszen

három nap szabadsággal egyszerre tíz napot maradhatunk otthon december 23-tól 2024. január 1-jéig.

Mindehhez persze munkahelyi hozzájárulás is szükséges, hiszen a munkaadók rendelkeznek a szabadságunk nagyobbik felével.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...