2.9 C
Budapest
2023. december. 11. hétfő

Háborús napirendet állítottak össze az EU-csúcsra, de szó lesz a közös pénzügyekről is..

Dátum:

Megosztás:

Közös válasz megtalálása két folyamatban lévő háborúra: az ukrajnai és az Izrael és a Hamász közötti háborúra. Ez a kihívás a csütörtökön Brüsszelben kezdődött európai csúcstalálkozó előtt.

A 27 állam- és kormányfő arra törekszik majd, hogy megtalálja a megfelelő szavakat, amelyek lehetővé teszik a humanitárius segítségnyújtáshoz való hozzáférést a Gázai övezetben, Izrael önvédelemhez való jogának sérelme nélkül. A vezetők szemantikai csatát vívnak a humanitárius szünet, a humanitárius folyosó vagy – az ENSZ kérésének megfelelően – a tűzszünet között.

Videó

„Sürgősen humanitárius szünetet kell kérnünk. Spanyolország miniszterelnökeként hozzátenném, hogy humanitárius célból tűzszünetet szeretnék látni. De ha ez nincs meg, akkor legalább humanitárius szünetet kell tartani, hogy az összes humanitárius segélyt eljuttathassuk, amelyre a palesztin lakosságnak szüksége van” – mondta Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök.

„Lehet, hogy pontosan ugyanazt a nyelvet használjuk, mint az Egyesült Nemzetek Szervezete. De remélem, hogy Európai Unióként humanitárius tűzszünetet, humanitárius szünetet fogunk követelni” – nyilatkozta Leo Varadkar, ír miniszterelnök.

De az Európai Unió nem feledkezett meg a szomszédságában dúló másik konfliktusról sem. A 27-ek nem kívánják csökkenteni eltökéltségüket, hogy segítsenek Kijevnek az orosz invázió elleni küzdelemben.

„Még mindig nap mint nap látjuk, ahogy orosz bombák és rakéták zuhannak Ukrajnára, látjuk Oroszország Ukrajna elleni szörnyű támadását, annak minden következményével együtt. Ez ismét nagy szerepet fog játszani a konzultációink során. Európának fel kell tennie magának a kérdést, hogyan támogassa Ukrajnát a függetlenségért és az integritásért folytatott harcában” – érvelt Olaf Scholz, német kancellár.

Ez a csúcstalálkozó további próbája lesz a 27-ek egységének Ukrajna kapcsán. Az új szlovák miniszterelnök, Robert Fico néhány órával a csúcstalálkozó előtt bejelentette, hogy országa leállítja a fegyverek küldését Kijevbe, és a szlovák erőfeszítéseket a humanitárius segítségnyújtásra korlátozzák.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...