0.5 C
Budapest
2023. december. 10. vasárnap

Halállistája volt a gyilkosnak, első helyen az édesanyja állt, akit agyon is vert! „Száz ember megölése vezet az üdvözüléshez” – szörnyű dráma a bíróságon..

Dátum:

Megosztás:

Tizenegy év, fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték azt a fiatalt, aki tavaly decemberben brutálisan megölte az édesanyját. Az elkövető halállistát is készített és a mostani tárgyaláson sem tanúsított megbánást.

Tavaly év végén az Infostart is beszámolt róla, hogy egy 15 éves fiú baltával agyonverte 48 éves édesanyját Fülöpjakabon, majd szökésnek eredt. A rendőrök végül 314 kilométerrel távolabb, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében található Sajókazán fogták el. A helyszíni és halottszemle során kiderült, hogy az elhunyt nő fején lévő sérülések bántalmazás nyomai. Mint utóbb kiderült,

a fiatal ki akarta próbálni, milyen érzés embert ölni.

Friss hír az üggyel kapcsolatban, hogy a Kecskeméti Törvényszék 11 év, fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte az elkövetőt. J. Levente leghamarabb a büntetés kétharmadának leöltése után szabadulhat a börtönből feltételesen – írja a 24.hu.

A fiút bilincsben, vezetőszáron kísérte a bíróságra hat büntetés-végrehajtási dolgozó. A lap szerint reszketett miközben a tárgyaláson a bíró felolvasta a kiegészítő szakvéleményt. Utóbbira azért volt szükség, mert a vádlott korábban azt állította, az anyja arcán egy esés miatt keletkeztek sérülések. A fiatal tagadta az eljárás során, hogy ököllel is megütötte volna az anyját. A korábbi szakvéleménnyel szemben a kiegészítő szakvélemény pedig már nem zárta ki a fiú verzióját.

Az ügyész perbeszédében elmondta: a fiatal

megharagudott az anyjára, mert egy ismerősére bízta a nevelését,

amikor tavaly nyáron Fülöpjakabra költözött a nő a munkája miatt. A fiú azonban nem jött ki jól a gyámjával, ezért néhány hónap elteltével az édesanyjához távozott.

Mindent előre kitervelt

A tragédia napján a fiú kerékpárral indult el az anyjával otthonról, azonban már ekkor elhatározta, hogy nem megy iskolába, hanem megöli őt. Amikor a nő hazaért, a fiú hátulról, lesből támadt rá és megölte. Az ügyész tájékoztatása szerint

négyszer ütötte meg az anyját ököllel, majd kétszer a baltával is lesújtott a fejére. A holttestet befektette az ágyba, majd betakarta.

J. Levente már a nyomozati szakaszban beismerte tettét, később viszont a bíróságon tagadta az előre kiterveltséget, és azt állította, valamilyen hangokat hallott.

Az ügy kivizsgálásába bevontak egy iskolai szociálpedagógust is, aki elmondta: a fiú már az első beszélgetések során elárulta neki, embert akart ölni. Hónapokkal a gyilkosság előtt az iskolai pszichológusnak pedig arról beszélt, hogy

száz ember megölése vezet az üdvözüléshez.

A család egyik barátja szerint még halállistája is volt a fiúnak, és ezen az ő neve is szerepelt. J. Levente nem tagadta az egyik korábbi tárgyaláson, hogy a lista első helyén az édesanyja állt.

Nehéz gyermekkora volt, a testvére öngyilkos lett

J. Levente ügyvédje, Jeney Szabolcs arról beszélt, hogy védencének nem volt normális gyermekkora, az anyja elhanyagolta, zavart lelkiállapota miatt pszichiátriai kezelésre szorult volna, mégsem jutott megfelelő kezeléshez. Perbeszéde végén azt kérte, hogy emberölés alapesetében mondják ki bűnösnek a fiatalt, de mentesítsék a kifosztás vádja alól.

Az elkövető édesapja is beszélhetett a tárgyaláson, ahol elmondta: fiának óriási traumát okozott, hogy korábban a testvére elvágta a saját nyakát. Ez a tragédia és a traumatizált, nehéz gyerekkora lehet az oka annak, hogy a fiát már 12-13 éves korában elkezdte érdekelni, hogy lehet és milyen érzés embert ölni.

A fiú az utolsó szó jogán is tagadta, hogy ököllel is bántalmazta volna az anyját és

nem tett olyan kijelentést, hogy megbánta volna a történteket.

A bíró a 11 év, fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés mellett 877 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére kötelezte az elkövetőt.

Forrás nyomán

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Az orális szex növelheti a szájrák esélyét (18+)

Megdöbbentő tanulmány látott napvilágot az orális szex és a rák összefüggésben. Amerikai kutatók szerint az orális szex és a rák összefüggésben...

Pankotai Lili szánalmas interjúja a köznevelésért felelős államititkárral, Maruzsa Zoltánnal – videó

Maruzsa Zoltán ellátogatott a Fiatalok és médiatudatosság konferenciára. A rendezvény után Pankotai Lili aktivista egy rögtönzött interjún kapta...

Szinte az egész országra kiadták a vészjelzést, mutatjuk, hol a legrosszabb a helyzet

Elsősorban az autóba ülőknek jelent rossz hírt a mai időjárás, de nagy valószínűséggel senki sem fog különösképpen örülni....

Szánalmasan próbálkozik Zelenszkij, Buenos Airesbe repült Orbán Viktor után

Zelenszkij ukrán elnök a nemzetközi politikában egészen ritkán látható szánalmas módon próbálkozik, hogy valahogy megpróbálja rávenni Orbán Viktor...