17.1 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

Hét csecsemő megöléséért ítélték el a sorozatgyilkos ápolónőt

Dátum:

Megosztás:

Lucy Letby brit ápolónőt azok után ítélték el, hogy bűnösnek találták hét csecsemő meggyilkolásában, amivel ő lett az Egyesült Királyság modern történetének legbrutálisabb sorozatgyilkosa.

Az eset tárgyalása több mint tíz hónapig tartott, ami azt jelenti, hogy ez a leghosszabb gyilkossági per az szigetországban.

A 33 éves ápolónő hidegvérrel végzett hét újszülöttel, öt fiúval és két lánnyal az északnyugat-angliai Countess of Chester nevű kórházban, ahol dolgozott.

A többi között szándékosan levegőt fecskendezett korszülöttek infúziójába, vagy inzulinnal mérgezett meg csecsemőket. Letby a 20-as évei közepén járt, amikor 2015 júniusa és 2016 júniusa között megtámadta a csecsemőket rögtön néhány pillanattal azután, hogy szüleik vagy ápolóik elhagyták őket.

Stephen Brearey brit orvos, aki elsőként figyelmeztette a hatóságokat arra, hogy Letby személye és a szokatlan halálesetek között lehet összefüggés, azt mondta, hogy úgy érzi, a kórház vezetői hanyagul viselkedtek azzal, hogy korábban nem léptek kapcsolatba a rendőrséggel.

Az azonban a tárgyalások során nem derült ki, hogy mi volt az egykori ápoló indítéka a védtelen gyermekek megölésére.

A gyászoló szülők, akik megjelentek az elmúlt idők egyik leghosszabb ideig tartó gyilkossági perén, úgy vélik, hogy megtörtént az igazságszolgáltatás, de egyetlen ítélet sem teszi semmissé azt a rendkívüli fájdalmat és haragot, amelyet mindannyiunknak meg kellett tapasztalnunk.

A gyanúsított azonban nem láthatta a kétségbeesett és gyászoló családtagokat, ugyanis nem jelent meg a tárgyaláson, a jogi csapata pedig közölte, hogy a börtönből videókapcsolaton keresztül sem kívánja követni az eljárást.

Letby távolmaradása a vádlottak padjáról csak a legutóbbi eset azon nagy horderejű perek sorában, ahol az elítélt gyilkosok nem jelentek meg. Korábban így tett a londoni Zara Aleena és a kilencéves liverpooli Olivia Pratt-Korbel gyilkosa is.

Ian Acheson professzor, volt börtönigazgató a BBC brit közszolgálati médiának azt mondta, hogy a bíráknak rendelkezniük kellene azzal a jogkörrel, hogy a bűnözőket a tárgyalóterembe kényszeríthessék, hogy azok előtt ítéljék el őket, akiknek kárt okoztak.

TWITTER- videó

Az év elején a brit kormány azt mondta, hogy elkötelezett a jogszabály bevezetése mellett, amelynek értelmében a bűnözőknek a vádlottak padján meg kell jelenniük az ítélethirdetéskor.

Sir Robert Buckland volt igazságügyi miniszter támogatta a bejelentést, mondván, hogy a bűnözőknek szigorúbb következményekkel kellene szembenézniük, ha nem hajlandók megjelenni, például hosszabb büntetést kellene kapniuk. – Az is egy jó megoldás, hogy folyamatosan használjuk a videókapcsolatot is, amikor a vádlottak a börtönből kísérik figyelemmel a tárgyalást vagy akár az ítélethirdetést  – tette hozzá Buckland, aki szerint ezzel elkerülhető a zavaró viselkedés, amely felzaklatná az áldozatokat és a szélesebb nyilvánosságot.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...