17.1 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

Hihetetlen fordulat: elkezdődnek a béketárgyalások, .. de, .. Oroszország nélkül!

Dátum:

Megosztás:

Augusztus elején tárgyalások kezdődnek Szaúd-Arábiában az orosz-ukrán háború békés rendezéséről, amelyre Ukrajna, az Egyesült Államok, az Európai Unió és a legfontosabb fejlődő országok, például India és Brazília képviselői is részt vesznek.

Az eseményre várhatóan augusztus 5-6-án kerül sor Jeddában, de mindenki döbbenetére Oroszországot – vagyis a háborúban résztvevő másik félt – nem hívták meg

– írja a Meduza.

Andrij Jermak, az ukrán elnök hivatalának vezetője megerősítette, hogy Szaúd-Arábia találkozót készít elő, amelyen különböző országok vezetőinek tanácsadói vesznek majd részt. Jermak nem nevezte meg a megbeszélések idejét és pontos helyét. Sajtóértesülések szerint a találkozón Kína, Brazília, Dél-Afrika, India, Indonézia, Argentína, Egyiptom, Mexikó, Chile és Zambia képviselői mellett, meghívókat kaptak az Ukrajnát támogató országok, így Japán, Dél-Korea, illetve több mint egy tucat európai ország, és maga az Európai Unió is.EGYELŐRE NEM VILÁGOS, HOGY HÁNY ORSZÁG VESZ RÉSZT A CSÚCSTALÁLKOZÓN.Az Egyesült Királyság, Dél-Afrika, Lengyelország és az EU országai már megerősítették részvételüket. Ukrajna és a nyugati országok képviselői abban bíznak, hogy a tárgyalások lehetővé teszik egy teljeskörű békecsúcs megtartását 2023 végéig, amelyen megállapodnak a háború lezárásáról.

Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvívője a tárgyalásokról szóló híreket kommentálva kijelentette, hogy Oroszország figyelemmel fogja kísérni a találkozót. Peszkov szerint Oroszország üdvözöl minden olyan kísérletet, amely a háború békés rendezésére irányul, azonban Ukrajna nem akar békét.

Lehetséges-e most békés rendezés a kijevi rezsim részvételével és jelenlegi álláspontjával? A válasz egyértelmű: nem, nem lehetséges. Ennek nincsenek meg a feltételei… A kijevi rezsim nem akar és nem is akarhat békét mindaddig, amíg csak eszközként használják fel a Nyugat Oroszországgal folytatott háborújában

– mondta a Kreml szóvivője.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...