17.1 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

Itt a nagy budapesti „betöréstérkép”..

Dátum:

Megosztás:

A tehetősebb kerületekben támadnak Budapesten a rablók. Egészen trükkös módszerekkel figyelik ki potenciális áldozatukat.

Volt, hogy egy olyan négyfős bandát kapott el a rendőrség, akik kifigyelték, hogy kik járnak luxusautókkal a város útjain, majd illegális módszerekkel a biztosítói adatbázisból kiderítették, hogy merre élnek a tulajok.

A helyszínen több felderítést is tartottak és kifigyelték, hogy a lakók mikor vannak távol. Tizenhat ingatlanba törtek be és 34 milliós kárt okoztak mielőtt elkapták volna őket

– írja a novekedes.hu a rendőrség adatbázisa alapján.

A fővárosban 402 regisztrált betörés volt az első felében. Tavaly ugyanebben az időszakban 444.

Budapest alaposan kiemelkedik az országos átlagból, ha betörésekről van szó. A lap által közölt térképről az látszik, hogy

a II., az V., a VI. és a IX. kerületben élők vannak veszélyben.

Mint olvasható, a tolvajok leginkább a kertes házakat szeretik. Ezekben könnyebb nagyobb értéktárgyakra bukkanni, ráadásul a kétszintes ingatlanoknál esténként kevésbé kell tartani a bentlakóktól, mert a hálószobák általában az emeleten vannak.

A rendőrség tanácsai, ha nyaralni megy:

  • Pár ezer forintért már lehet itthon is kapni úgynevezett TV-szimulátorokat. Ezek olyan gépek, amelyek időnként különféle erejű fénnyel világítják be a szobát. A használatuk mellett az üres lakás kintről úgy fest majd mintha bent valaki televíziózna.
  • A megtévesztés kedvéért lehet venni időzítős kapcsolókat, amelyek néha feloltják a lámpákat.
  • Fényben a legtöbb bűnöző nem szeret ügyködni a lakattal vagy a nyílászárókkal, ezért érdemes kintre felszerelni mozgásérzékelős lámpákat.
  • Már egy „Vigyázz, a kutya harap” feliratú tábla is segítheti az otthonunk biztonságát. Még akkor is ha nincs eb a háznál. Az illúzió kedvéért lehet venni kutyaugatást utánzó riasztót is.
  • A biztonsági záras ajtók előnye, hogy ha a betörő be is jut a házba mondjuk az ablakon át, nagyobb tárgyakat nem tud kivinni a bejáraton.
  • Ha van riasztó akkor a szirénát érdemes jól látható helyre tenni, így már hamar elijesztheti a betörőket.
  • Ha van kertünk, akkor zárjunk el minden olyan tárgyat, amely könnyen segíthetné a betörő dolgát, legyen az létra vagy akár egy kerti eszköz.
  • Nagy értékű ékszereket és készpénzt, ha lehet ne tároljunk otthon, pláne akkor ha hosszú időre elutazunk.
  • Ha a postaládánkban egyre nagyobbra duzzadnak a levél és újsághalmok akkor a betörőkben hamar felmerülhet a gyanú, hogy a lakás teljesen üres. Utazás előtt érdemes megkérni egy szomszédot, hogy a távollétünk alatt néha ürítse a postaládánkat.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...