18.8 C
Budapest
2023. szeptember. 30. szombat

Itt a váratlan német fordulat – videó

Dátum:

Megosztás:

Olaf Scholz német kancellár üdvözölte a közelmúltban Szaúd-Arábia által szervezett ukrajnai békekonferenciát, többek között erről is beszélt a hétvégén a ZDF német közszolgálati televíziónak.

A Dzsiddában megrendezett ukrajnai békecsúcs egy „nagyon különleges” esemény volt – mondta Olaf Scholz német kancellár, aki nagyobb diplomáciai erőfeszítéseket sürgetett a Moszkva és Kijev között zajló konfliktus lezárása érdekében.

Nagyon fontosak ezek az események és ez még csak a kezdet

– nyilatkozta a német kancellár.

Moszkva ugyanakkor úgy döntött, hogy figyelmen kívül hagyja a szaúdiak által szervezett tárgyalásokat, és Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője kijelentette:

Oroszország részvétele és érdekeinek figyelembe vétele nélkül semmilyen találkozónak nincs hozzáadott értéke az ukrán válsággal kapcsolatban.

Scholz
Moszkva ragaszkodik hozzá, hogy vegyék figyelembe érdekeiket a béketárgyalások folyamán. FORRÁS: IZVESZTYIJA.RU/TASS/ORIGO

A dzsiddai találkozó, amelyen a részt vevő nemzetek biztonsági tanácsadói és magas rangú diplomatái vettek részt,

NEM HOZOTT ÉRDEMI EREDMÉNYEKET, A RÉSZTVEVŐK CSAK ABBAN TUDTAK MEGÁLLAPODNI, HOGY TISZTELETBEN KELL TARTANI AZ ENSZ ALAPOKMÁNYÁT ÉS UKRAJNA TERÜLETI INTEGRITÁSÁT.

Arra a kérdésre, hogy milyen kilátások vannak az Ukrajnának nyújtott további katonai támogatásra, és különösen a Taurus nagy hatótávolságú cirkálórakéták állítólag küszöbön álló szállítására, a német kancellár nem adott közvetlen választ.

A legtöbb nyugati országgal ellentétben Németország sokáig visszakozott precíziós katonai eszközök leszállítására vonatkozó ukrán követeléseknek. A helyzet az év elején változott meg, amikor Berlin engedett a növekvő nyomásnak, és beleegyezett a Leopard 2 harckocsik szállításába, valamint lehetővé tette harmadik felek számára, hogy német gyártmányú katonai járműveket exportáljanak Ukrajnába.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Váratlan dolgot tettek az oroszok éjjel, ez az ország sodródhat bele a háborúba

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román...

Kiakadtak a rajongók Beckham tettén, amikor szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert…

David Beckham ismét megosztotta a követőit legújabb videójával, amelyen szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert. Éppen Victoria Beckham párizsi...

Milliókat keres ez a gyönyörű lány azzal, hogy a kerek fenekével lufikat robbant – fotó

Egy fiatal nő nem gondolta volna, hogy az egyik rajongója fura kérdéséből üzleti vállalkozást fog indítani, azonban mégis...

Egyre durvul a migránsőrület – képek, videó

Drótvágó, létra, bot, csőre töltött éles lőfegyver... – át akarnak jönni az illegális migránsok a kerítésen - írja...