1.7 C
Budapest
2023. december. 11. hétfő

Itt van Katar váratlan, drámai bejelentése az izraeli háborúról

Dátum:

Megosztás:

Katari közvetítők szerdán a Hamász és Izrael közötti megállapodás megkötésére törekedtek, amely magában foglalja mintegy 50 civil túsz szabadon bocsátását Gázából egy háromnapos tűzszünetért cserébe

– tájékoztatta egy tisztviselő a tárgyalásokról a Reuters portált.

A portál szerint

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKKAL EGYEZTETETT MEGÁLLAPODÁS ÉRTELMÉBEN IZRAEL SZABADON BOCSÁTANA NÉHÁNY PALESZTIN NŐT ÉS GYERMEKET AZ IZRAELI BÖRTÖNÖKBŐL, ÉS NÖVELNÉ A GÁZÁBA BEENGEDETT HUMANITÁRIUS SEGÉLYEK MENNYISÉGÉT

– mondta a tisztviselő.

A HAMÁSZ BELEEGYEZETT A MEGÁLLAPODÁS ÁLTALÁNOS VÁZLATAIBA, IZRAEL AZONBAN NEM, ÉS MÉG MINDIG TÁRGYAL A RÉSZLETEKRŐL

– mondta a tisztviselő. A Reuters szerint nem ismert, hogy Izrael pontosan hány palesztin nőt és gyermeket engedne ki börtönből a tárgyalt megállapodás részeként.

A Hamász hajlik a megállapodásra

A katari vezetésű tárgyalások köre jelentősen megváltozott az elmúlt hetekben, de az a tény, hogy a tárgyalások most 50 polgári fogoly szabadon bocsátására irányulnak háromnapos fegyverszünetért cserébe, és hogy a Hamász beleegyezett a megállapodás vázlatába, ami a Reuters szerint korábban még nem fordult elő.

Az ambiciózus külpolitikai célokat kitűző, gazdag Öböl-menti állam, Katar közvetlen kommunikációt folytat a Hamásszal és Izraellel. Korábban segített a fegyverszünet közvetítésében is kettejük között.

Mit lehet tudni a megállapodás tervéről?

A Reuters szerint egy ilyen megállapodás megkövetelné, hogy a Hamász átadja a Gázában tartott polgári túszok teljes listáját. A tisztviselő szerint az összes túsz átfogóbb szabadon bocsátásáról jelenleg nincs szó.

Mik az akadályok?

A Hamász fegyveres szárnya, a Kasszam Brigádok hétfőn közölte, hogy megmondta a katari tárgyalóknak, hogy hajlandó akár 70 nőt és gyermeket elengedni egy ötnapos fegyverszünet fejében.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...