2.9 C
Budapest
2023. december. 11. hétfő

Itt vannak az adatok – kiderült, melyek most Magyarország halálútjai

Dátum:

Megosztás:

Idén az első félévben 6424 közlekedési baleset történt az országban, 8,4 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakánál.

2023 első félévében 6424 közlekedési baleset történt az országban, 8,4 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakánál. A megyék többségében kevesebb lett a baleset, a visszaesés Borsod-Abaúj-Zemplén (–26 százalék), Somogy és Tolna (–21 százalék) megyékben volt a legjelentősebb, míg Komárom-Esztergom megyében 13 százalékkal több baleset történt – írja a Pénzcentrum a KSH legfrissebb kiadványa alapján.

Országosan 10 ezer lakosra 6,7 közlekedési baleset jutott az év első hat hónapjában. A népesség számához viszonyítva a legtöbb baleset Budapesten történt (9 eset/10 ezer lakos), második helyen Vas megye áll (8,1 eset/10 ezer lakos), a harmadik pedig Zala megye, ahol szintént 8,1 baleset jutott 10 ezer lakosra. A lista másik felén Borsod áll, itt csupán 4,1 közlekedési baleset jutott 10 ezer lakosra, Fejérben 5-ös az arányszám, Tolnában pedig 5,2.

A KSH szerint országosan a balesetek 3 százaléka végződött halállal, 29 százaléka súlyos, 68 százaléka könnyű sérüléssel járt. A halálos kimenetelű balesetek aránya Tolna megyében volt a legmagasabb (6,5 százalék), a súlyos sérüléssel járóké Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyékben (37 százalék).

Az összes baleset 65 százalékát személygépkocsival okozták, a kerékpárok és a motorkerékpárok részesedése 9,9, illetve 3,7 százalék volt.

A statisztikai hivatal regisztrálta azt is, hogy melyik autópályán összességében hány darab személyi sérüléses közlekedési baleset történt. 2022-ben összesen 582 esetet regisztráltak a hazai sztrádákon:

  • az M1-esen 146
  • az M3-ason 131
  • az M5-ösön 120
  • az M6-oson 28
  • az M7-esen 67

személyi sérüléssel járó baleset történt.

A személysérüléses közúti közlekedési balesetek (összesen 14 748) helyszínei közül 9849 történt lakott területen belül és 4899 azon kívül.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...