2.9 C
Budapest
2023. december. 11. hétfő

Izgalmas titkot őriz az özönvizet megjósoló agyagtábla, ez az igazság?

Dátum:

Megosztás:

Az agyagtáblán olvasható szöveget többféleképpen is lehet értelmezni, a tudósok szerint ez szándékos félrevezetés is lehet.

Egy Cambridge-i akadémikus szerint egy 3 ezer éves agyagtábla, amely megjósolta az özönvizet és Noé bárkáját, egy eddig feltáratlan, „titkos üzenetet” is tartalmaz.

Az özönvíz legendája több kultúrában is megjelenik, különféle verziókban. A tudós szerint azonban a babilóniai változat, amelyet a 3 ezer éves agyagtábla őrzött meg, a „fake news” első ékes példája.

Dr. Martin Worthington szerint a tábla Gilgámesről szól és az i. e. VII. századból származhat. Jelenleg a British Museum őrzi, de a tudós azt állítja, hogy titkos, dupla jelentéssel bír.

Worthington elmondása szerint a tábla szövegében azt ígéri egy istenség, hogy étel fog hullani az égből, ha a bárkát megépítik az emberek. Ezt azonban kétféleképp is lehet értelmezni, hiszen a katasztrófára és arra is utalhat, hogy jólét következik ezután – írja a Daily Star.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Autósok, figyelem: átfogó ellenőrzést kezd a rendőrség

Célkeresztben a sofőrök, de aki nem él tudatmódosító szerekkel, annak nincs félnivalója. Országos akciót tart a rendőrség jövő héten...

Amerika-szakértő: Donald Trump előnye akkora, hogy vitázni sem áll le kihívóival

Az Egyesült Államok készül a következő választásokra: a republikánus oldalon utoljára vitáztak a jelöltek, Donald Trump viszont nem...

Vlagyimir Putyin szerint egész Ukrajnának nincs jövője

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...

A Volán-sztrájk hétfői napja fog nagyot szólni a szakszervezet szerint

Vasárnap kezdődött a kétnapos tiltakozás. Közzétették, melyik régióban milyen arányban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók. December 10-re és 11-re...