17.1 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

Károly nem békül Harryékkal..

Dátum:

Megosztás:

Károly király szakított a hagyományokkal, erre még soha nem volt példa.

Újabb pofont kaptak Harryék a brit királyi családtól: nemrég még békülni akaró herceget és feleségét nem hívták Károly királyék nyári főhadiszállására, amire eddig még nem volt példa.

Károly,Harry
Harry herceg és Meghan Markle nem kapott megívást a családi összejövetelre Fotó: ANGELA WEISS / AFP

Egy királyi bennfentes szerint nincs békülő „olajág” Harry és Meghan számára, ugyanis Károly nem számít rájuk Balmoralban. III. Károly és Kamilla királyné több családtagját is várja a balmorali birtokukra augusztusban, azonban úgy tudni, hogy Harry herceg és Meghan Markle nem kapott meghívást a királytól.

Szakít a hagyományokkal

Károly szakít édesanyja hagyományával, miután a birtok kisebb Birkhall kunyhóját választották nyári fő bázisuknak, így pedig a Balmoral kastélyban a 19. század óta először fordul elő, hogy nincs ott fizikailag az uralkodó.

Valahol érthető a király döntése, hiszen Kamillával ezen a helyen töltötték a legtöbb idejüket a Covid-19 miatti lezárások alatt, illetve a király már akkor is „különleges helynek” nevezte, amikor 2002-ben megkapta néhai anyjától. Azóta sajnos a Balmoral kastély egy tragikus felhangot is kapott, miután a királynő tavaly szeptemberben, 96 éves korában ott hunyt el.

A hagyományokhoz tartozik, hogy az uralkodó ide várja a család több tagját is, Robert Jobson királyi szakértő szerint a Vilmos herceg és Katalin a három gyermekével, György herceggel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel várhatóan az augusztust tölti majd Balmoralban. Anna brit királyi hercegnő és lánya, Zara Tindall is valószínűsíthető vendég lesz, sőt, még az sem kizárt, hogy András herceg és Sarah Ferguson is felbukkannak majd.

Akik viszont biztosan nem töltenek majd egy rövidke időt sem kastélyban az Harry herceg és felesége, Meghan Markle, valamint két gyermekük,  kis Archie és Lilibet.

A páros ugyan nyílt meghívást kapott még korábban Palotától a családi összejövetelekre, most azonban a király nem nyújtott személyes olajágat a nyári családi kiruccanásra. Szinte semmilyen párbeszéd nincs a király és második fia között

– idézte a Mirror a bennfentes szavait.

Robert Jobson szerint a királyi család még „széttöredezettebb”, amióta Károly vezeti, a szekértő azt is elmondta, hogy kíváncsi arra, hogy vajon mit szólt volna mindehhez a néhai II. Erzsébet.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...