0.5 C
Budapest
2023. december. 10. vasárnap

Keményen beszólt a Mi Hazánk Orbán Viktornak, a miniszterelnök állta a sarat az Országgyűlésben

Dátum:

Megosztás:

A Mi Hazánk képivselője a terror ügyében, de inkább Izraelt bírálva kérdezte Orbán Viktort. A miniszterelnök közölte: semmilyen terror nem megoldás, Magyarország a béke pártján áll.

Toroczkai László (Mi Hazánk) szerint a kormány feladta a békepárti és a magyar érdekeket képviselő álláspontját, amelyet az ukrajnai háborúval kapcsolatban képviselt. Azt mondta: az izraeli-gázai háború kapcsán egyértelműen a háború és Izrael oldalára állt a kabinet „szolgai módon”.

Bírálta, hogy a külügyi bizottságba csak az izraeli nagykövetet hívták meg és kijelentette azt is: „önök egyedül maradtak”, amikor az ENSZ-ben elutasították a humanitárius tűzszünetet sürgető határozatot. Szerinte ezzel akár a terrorizmus célpontjává is tehetik Magyarországot. Azt mondta: a Mi Hazánk minden terrorizmust elutasít, azt is, amikor gázaiakat mészárolnak le.

Orbán Viktor kijelentette: Magyarország semmilyen álláspontjában nem maradt egyedül. Az ENSZ-ben Németországgal, Ausztriával, Horvátországgal és Csehországgal szavazott együtt, vagyis a térség országaival.

Azt is mondta:

terrortámadás történt egy országgal szemben, amelyet egy terrorszervezet hajtott végre.

Minden országnak, amelyet így megtámadnak, joga van az önvédelemhez és gondoskodni kell arról, hogy ez a jövőben ne fordulhasson elő. Úgy kell ezt megtennie, hogy az a lehető legkevesebb veszteséget okozza emberéletben.

A terrornak nincsen helye, a terror semmire sem megoldás – szögezte le. Magyarország békepárti álláspontot képvisel ebben a kérdésben – szögezte el. Azt kívánja elérni, hogy a terrorszervezet és egy állam konfliktusa ne váljon két, nemzetközileg elismert állam konfliktusává.

Minden civil élet erőszakkal történő elvétele elfogadhatatlan – szögezte le Orbán Viktor. A túszokról szólva közölte: az ENSZ-ben zajló vitánál Magyarország kérte, a dokumentumba kerüljön bele a túszok szabadon engedése. E nélkül hogyan szavazhatta volna meg a kormány, ha egyszer magyar túszok is vannak ott? – tette fel a kérdést a miniszterelnök.

Később a kormányfő posztolt a közösségi oldalán a parlementből.

Facebook-post

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Az orális szex növelheti a szájrák esélyét (18+)

Megdöbbentő tanulmány látott napvilágot az orális szex és a rák összefüggésben. Amerikai kutatók szerint az orális szex és a rák összefüggésben...

Pankotai Lili szánalmas interjúja a köznevelésért felelős államititkárral, Maruzsa Zoltánnal – videó

Maruzsa Zoltán ellátogatott a Fiatalok és médiatudatosság konferenciára. A rendezvény után Pankotai Lili aktivista egy rögtönzött interjún kapta...

Szinte az egész országra kiadták a vészjelzést, mutatjuk, hol a legrosszabb a helyzet

Elsősorban az autóba ülőknek jelent rossz hírt a mai időjárás, de nagy valószínűséggel senki sem fog különösképpen örülni....

Szánalmasan próbálkozik Zelenszkij, Buenos Airesbe repült Orbán Viktor után

Zelenszkij ukrán elnök a nemzetközi politikában egészen ritkán látható szánalmas módon próbálkozik, hogy valahogy megpróbálja rávenni Orbán Viktor...