1.4 C
Budapest
2023. november. 29. szerda

Kiderült, mennyire váratlanul érte L. Simon Lászlót a hír, hogy kirúgták – írja a 24.hu

Dátum:

Megosztás:

Tegnap délelőtt kirúgták L. Simon Lászlót a Nemzeti Múzeum éléről. Az eltávolítást elrendelő Csák János döntésének hátterében Dúró Dóra bejelentése és egy meleg idősotthont ábrázoló fotó áll – az előzményekről itt írtunk bővebben.

Zsuppán András, a Válasz Online újságírója épp L. Simon László közelében volt, amikor kiderült, hogy már nem a korábbi fideszes képviselő a múzeum igazgatója. A Facebook-on az újságíró így idézte fel a történteket, és azt, hogy mit tapasztalt maga körül.

„Ma délelőtt szakmai nap volt a Nemzeti Múzeumban. Három kerekasztal-beszélgetésen tárgyaltak múzeumügyi kérdéseket a Pollack Mihály tervezte épület gyönyörű dísztermében. A vendégek és a közönség egyaránt főként szakemberekből, intézményvezetőkből állt. A programot L. Simon László főigazgató nyitotta meg, utána Závogyán Magdolna kulturális államtitkár szólt pár szót, méltatta a Nemzeti Múzeumot, amiért küldetésének megfelelően fórumot teremt a magyar múzeumi világnak. Normális nap egy normális európai országban.”

Újságíróként az első beszélgetést moderáltam – múzeumok és fenntarthatóság –, amelyben L. Simon is részt vett volna. Éppen kezdtük a beszélgetést fél 11 körül, amikor a szervező kolléga odasúgta, hogy a főigazgató nem tud részt venni a beszélgetésben. L. Simon elhagyta a termet, öt perccel később Závogyán Magdolna is csendben távozott. A pódiumra a főigazgató-helyettes ült fel, de nemsokára ő is kiment.

Zsuppán így folytatta bejegyzését: a „beszélgetést megtartottuk, és utána a helyemre visszaülve láttam a hírt a telefonomon: L. Simon László már nem főigazgató. Csák János kulturális miniszter kirúgta, mert „olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette”.

L. Simon kirúgása a parlamentben is téma volt:

Csák János L. Simonról: borászként és tévésztárként elismerendő, de vezetőnek alkalmatlan

d kos20231025015 e1699289454225 1024x576 1
Csák János, kormany.hu

Miután hétfő délelőtt kirúgták L. Simon Lászlót a Nemzeti Múzeum éléről, az igazgató eltávolítását elrendelő Csák János minisztert kérdezte a történtekről a Parlamentben Hiller István szocialista képviselő. Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi, hogy pontosan milyen magatartást tanúsított L. Simon, akinek az a „munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette”. Hiller arra is rákérdezett, hogy a Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás (Word Press Photo) kiállítás nem tetszett-e Csáknak (amely egy meleg idősotthont ábrázoló fotót is bemutatott, melynek hátteréről bőven írtunk) vagy politikai gesztust tesz a radikális jobboldalnak Magyarországon.

Csák János a törvények betartását hangsúlyozta a történtekkel összefüggésben.

Mi lenne, ha például az atomerőmű vezetője azt mondaná, hogy ő válogat a törvények közül, hogy melyiket tartja be?

– Tette föl a kérdést a miniszter. Kiemelte, minden állami vezetőnek kötelessége betartani a törvényeket.

Csák János ezután az Egyesült Államokat hozta fel példának, amely szerint azért erős és befolyásos ország, mert betartják a saját törvényeiket. L. Simonról szólva úgy fogalmazott, hogy számára „eléggé nehéz érzéseket okoz”, hogy egy intézményvezető azt mondja, hogy nem tudja betartatni a törvényeket.

Hiller újbóli kérdésére Csák azt mondta: „Én itt egy szolga vagyok, önök, és a nép szolgája, aki végrehajtja a törvényeket.”

L. Simon Lászlóról azt mondta,

pályája elismerendő, mint lebegő értelmiségi, mint borász, mint népfőiskolai vezető, mint tévésztár, de sajnálatos módon vezetőnek alkalmatlan.

Forrás1

Forrás2

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...

Egyenlőre gyógyíthatatlan, gyulladásos betegség terjed Magyarországon, sok a beteg gyerek is

Az elmúlt húsz évben drasztikusan emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedők száma. Hazánkban mintegy 60 ezer beteget tartanak...

Életben lévő magyar túszról érkezett információ az izraeli hatóságoktól – videó

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, ami szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van...

Az Atlético Madrid, a Lazio, a Dortmund és a Barcelona is továbbjutott

A Manchester City kétgólos hátrányból fordítva biztosította csoportelsőségét, korábban továbbjutott már abból a csoportból az RB Leipzig is....