16.8 C
Budapest
2023. október. 1. vasárnap

Kiderült, miért zuhanhatott a Balatonba a rendőrségi helikopter

Dátum:

Megosztás:

Az elsődleges értékelések szerint anyaghiba okozta műszaki meghibásodás okozhatta a közel negyvenéves rendőrségi helikopter balesetét a Balatonnál. Jamrik Péter, a Balaton Fejlesztési Tanács közbiztonsági tanácsosa a tanács legutóbbi ülésén elmondta, több szerencsés momentum is közrejátszott abban, hogy a két pilóta egy karcolás nélkül megúszta a balesetet.

Az elsődleges értékelések szerint anyaghiba okozta műszaki meghibásodás miatt zuhant a Balatonba szeptember 7-én délután a közel negyvenéves rendőrségi helikopter – mondta Jamrik Péter, a Balaton Fejlesztési Tanács közbiztonsági tanácsosa a szervezet legutóbbi ülésén a Hírbalaton.hu beszámolója szerint.

Ismert, a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, szeptember 7-én  Balatonszéplak közelében, a parttól körülbelül 300 méterre a tó vizébe zuhant egy MD–500E típusú helikopter. A gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó személyzete mentette ki, és komolyabb sérülés nélkül partra szállította őket. Jamrik Péter elmondta, több szerencsés momentum is közrejátszott abban, hogy a két pilóta egy karcolás nélkül megúszta a balesetet.

A helikopter egyik pilótája rendkívül képzett volt

Felidézte, az első bejelentés két perccel a baleset után érkezett a partról a központba. A két pilótát hat perc múlva már felvette egy közelben haladó magánhajó a vízből. A vízi rendészet hajója is perceken belül úton volt a Balatonszéplak-közeli parttól mintegy 300 méterre történt baleset helyszínére. A helikopter két letört rotorja közül az egyiket még aznap, a másikat másnap megtalálták. A baleset pontos okának kivizsgálása még tart. 

A gépet alkatrészeire kell szedni, és még többféle anyagvizsgálatot elvégezni. 

Jamrik Péter tudomása szerint ebből a közel negyvenéves MD–500E típusú helikopterből a lezuhanton kívül már csak egy üzemel a rendészetnél. A HírBalaton kérdésére válaszolva Jamrik Péter kifejtette, sok szerencsés eleme volt a két pilóta megmenekülésének: „Számított, hogy az egyikük egy rendkívül képzett pilóta volt, aki egyébként egy betanuló pilótával repült. Szerencsés momentum, hogy kis magasságban történt a műszaki meghibásodás, amitől aztán elkezdett pörögni a helikopter”. Ahogy vizet ért a gép, úgy fordult az oldalára, hogy a pilóták ki tudták nyitni az ajtaját, illetve a szélvédő vagy üveg is kitört.

Videó

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Váratlan dolgot tettek az oroszok éjjel, ez az ország sodródhat bele a háborúba

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román...

Kiakadtak a rajongók Beckham tettén, amikor szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert…

David Beckham ismét megosztotta a követőit legújabb videójával, amelyen szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert. Éppen Victoria Beckham párizsi...

Milliókat keres ez a gyönyörű lány azzal, hogy a kerek fenekével lufikat robbant – fotó

Egy fiatal nő nem gondolta volna, hogy az egyik rajongója fura kérdéséből üzleti vállalkozást fog indítani, azonban mégis...

Egyre durvul a migránsőrület – képek, videó

Drótvágó, létra, bot, csőre töltött éles lőfegyver... – át akarnak jönni az illegális migránsok a kerítésen - írja...