18.4 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

Kiderült: van még egy ország, amely titokban fegyverrel támogatja az oroszokat

Dátum:

Megosztás:

Mint ismert, Irán és Észak-Korea fegyvereket és lőszert szállít az orosz haderőnek, de mindkét ország tagadja a háborúban való érintettségét.

Észak-Korea és Irán mellett Mianmar is hadianyaggal látja el Oroszország Ukrajna ellen viselt támadóháborúját. Mianmart irányító junta sokat tett azért, hogy ez ne derüljön ki, de a frontvonalról érkezett felvételek lerántották a leplet tevékenységükről

– szúrta ki a Portfolio.hu.

Fotókat tett közzé az Ukraine Weapons Tracker néhány 120 milliméteres aknavető-lőszerről, melyet az orosz haderő az ukrajnai háborúban használ. A jelöletlen lőszerek azért érdekesek, mert az UWT csapata többnapos nyomozás után kiderítette: a robbanószerek Mianmarból (korábban Burma) származnak, az országot irányító katonai junta pedig valószínűleg titokban hadianyagot szállít az orosz haderőnek.

A mianmari kormány sokat tett azért, hogy ne derüljön ki, miként támogatják Oroszországot: minden egyes orosz haderőnek biztosított lőszert lefestettek és minden jelölést eltüntettek róluk. Az UWT csapata a 120 milliméteres lőszerek egyedi formája alapján tudta azonosítani, hogy a robbanószerek Mianmarból származnak.

Twitter-post

Bár korábban nem volt ismert, hogy Mianmar is támogatja az orosz haderő Ukrajna elleni invázióját, ez nem számít meglepőnek. A két ország közt széleskörű, régóta tartó katonai együttműködés zajlik, Oroszország pedig aktívan segíti fegyverekkel a 2021-ben, puccs során hatalomra jutott katonai juntát a demokratikus és etnikai keretek közt zajló felkelőcsoportok ellen viselt harcában.

A mianmari junta ettől függetlenül azért akarta valószínűleg eltitkolni az Oroszországnak nyújtott segítséget, mert tartanak a nemzetközi közösség újabb szankcióitól.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A fájó izmokat is kezelhetjük fahéjjal, levendula-illóolajjal és kurkumával

Nincs is annál rosszabb, amikor reggel már úgy kelünk ki az ágyból, hogy fájnak az izmaink. A fájó izomzatnak...

A magyarok bő kétharmada maradni akar az Unióban és bevezetné az eurót

Ha ma lenne a népszavazás, akkor a magyarok több mint kétharmada voksolna az unióban maradás és az euro...

Leállnak a lengyel fegyverszállítások a gabonavita miatt

Varsó mindeddig Ukrajna egyik legfőbb támogatója volt, de a közelgő választás felülírja a korábbi álláspontot - írja a...

Varga, Matolcsy, Bod egy asztalnál – borul a forint, szakad az OTP

A 61. Közgazdász-vándorgyűlésen folytat kerekasztal-beszélgetést a fiskális és monetáris politika jelenlegi és múltbéli vezetése - írja a vg.hu Egy asztalhoz...