2.3 C
Budapest
2023. november. 29. szerda

Kína keményet üzent a Momentum miatt Magyarországnak

Dátum:

Megosztás:

A Magyar Momentum Mozgalom egyes politikusai szorgalmazták Tajvan részvételét az ENSZ-ben, és párhuzamot vontak a tajvani kérdés és az ukrán válság között; egyértelműen támogatták a „tajvani függetlenségi” erőket, és beavatkoztak Kína belügyeibe

– áll abban a közleményben, amely a kínai nemzetközi rádió magyar nyelvű adásának honlapján jelent meg.

A kínai nagykövetség nyilatkozatot adott ki ezzel kapcsolatban.

cri.online magyar verziójában azt is azonnal leszögezik, hogy Kína budapesti nagykövetsége ezt a momentumos kinyilatkozást határozottan elítélte.

A külképviselet honlapján megjelentetett nyilatkozat szerint „Tajvan úgynevezett részvétele az ENSZ-ben” teljes mértékben képtelenség, mert csak egyetlen Kína van a világon, Tajvan pedig Kína elidegeníthetetlen része, és a Kínai Népköztársaság kormánya az egész Kínát képviselő egyetlen törvényes kormány.

fotó: kínai rádió oldala
fotó: kínai rádió oldala

A nyilatkozat a tajvani kérdés és az ukrán válság összekeverését is visszautasítja, hogy a tajvani kérdés teljes mértékben Kína belügye, amely nem tűr semmilyen külső beavatkozást, az ukrán kérdés pedig két szuverén állam közötti nemzetközi konfliktus.

A szóvivő a nyilatkozatban elítélte, hogy a közelmúltban a tajvani hatóság néhány külső erővel együtt ismét felvetette „Tajvan részvételét az ENSZ-ben”, ami a „tajvani függetlenséget szorgalmazó” elszakadásra törekvő erők és egyes Kína-ellenes erők által az ENSZ Közgyűlésének 78. ülésszaka során bemutatott újabb „politikai bohózatnak” bizonyult. Mindezt a tajvani Demokratikus Haladás Pártja a szigeten belüli választáshoz kívánja felhasználni pozíciójának javítására – állapítják meg.

A hivatalos nyilatkozat megerősítette, hogy

a Magyar Momentum Mozgalom egyes politikusai figyelmen kívül hagyták a nemzetközi közösség által elismert tényeket,

a nemzetközi kapcsolatok alapvető normáit, és téves kijelentéseket tettek Tajvannal kapcsolatban. Mindezzel teljes mértékben leleplezték Kína történelmével, valós helyzetével és a nemzetközi joggal kapcsolatos tudatlanságukat, fogalmazott a nyilatkozatban.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...

Egyenlőre gyógyíthatatlan, gyulladásos betegség terjed Magyarországon, sok a beteg gyerek is

Az elmúlt húsz évben drasztikusan emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedők száma. Hazánkban mintegy 60 ezer beteget tartanak...

Életben lévő magyar túszról érkezett információ az izraeli hatóságoktól – videó

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, ami szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van...

Az Atlético Madrid, a Lazio, a Dortmund és a Barcelona is továbbjutott

A Manchester City kétgólos hátrányból fordítva biztosította csoportelsőségét, korábban továbbjutott már abból a csoportból az RB Leipzig is....